2
Mayıs
2024
Perşembe
GİRESUN

Hamsi 21 türlü şekle girdi

Giresun'un Keşap ilçesinde yöresel yemeklerin yapıldığı bir işletmede hamsinin 21 türlü yemeği yapılıyor.

Hamsinin 21 çeşit yemeğini yapan işletme aşçısı Ziya Dönmez, amaçlarının hamsinin özünden ayrılmadan hamsi lezzetini yemeklere vermek olduğunu söyledi.

‘İmam Bayıldı’ yemeğini kıyma yerine hamsi ile yaparak ‘hamsi bayılma’ ismi verdiklerini de belirten Dönmez, hamsinin bayılmasından böreğine kadar bir çok çeşidini müşterilerinin beğenisine sunduklarını söyledi.

Karadeniz Sahil Yolu üzerinde bulunan ‘Doğal Dükkan’ isimli işletmede hamsinin her türlüsünü tatmak isteyenleri beklediklerini belirten Dönmez, " Amacımız Karadeniz'imizin simgesi hamsinin bir çok yemek çeşidini yaparak müşterilerimizin beğenisine sunmak. Şu ana kadar 21 çeşit hamsinin yemeğini yaptık. Bu fikir tamamen kendi fikrimiz olup hamsinin bayılmasından böreğine kadar bir çok çeşidini yaptık. Mevcut yemek çeşitlerini müşterilerinin yazın dahi dükkanımızında bulabilecek. Hedefimiz hamsinin özünden ayrılmadan yemeklere hamsi lezzetini vermek. Ayrıca aralarında kiraz tuzlamasından sakarca tava, karayemiş kavurması gibi 30 çeşit unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemekleri de müşterilerimizin beğenisine sunduk" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2011 Çarşamba 17:03:51
Güncelleme :9 Aralık 2011 Cuma 19:08:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?