4
Mayıs
2024
Cumartesi
GİRESUN

Hamsi avı durma noktasında

Giresun Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Muzaffer Kalafat, havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle Karadeniz'de hamsi avının durma noktasına geldiğini söyledi. 

Kalafat, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, son 2 yıldır kötü geçen hamsi avı sezonun ardından Karadeniz'de bu yıl gecikmeli de başlasa bereketli bir sezonun yaşandığını belirtti. Karadeniz'de bir ayda 250 bin tonun üzerinde hamsi avının gerçekleştirildiğini ifade eden Kalafat, bu bol ve bereketli süren avın balıkçılar ile ucuz fiyattan hamsi yeme fırsatı bulan vatandaşın yüzünün güldürdüğünü aktardı. 

Havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle Karadeniz'de hamsi avının durma noktasına geldiğini vurgulayan Kalafat, "Günlerdir havalar mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Bu durum Karadeniz'de hamsi avını vurdu. Türk karasularında sürüler halinde dolaşan hamsi, daha soğuk Rus karasularına kaçtı. Karadeniz'in Türk karasularında bol miktarda bulunan hamsi, hava şartlarının uygun olmaması nedeniyle azaldı. Halen Karadeniz'de çok az miktarda hamsi avı gerçekleştiriliyor" dedi. 

Kalafat, balıkçılar olarak Karadeniz'de hamsi avının tekrar bol miktarda gerçekleştirilmesi için havaların soğuması ve denizin sertleşmesini beklemeye başladıklarını kaydederek, Karadeniz'de mevsim şartlarının uygun gitmesi durumunda hamsi avının Mart ayına kadar sürebileceğini sözlerine ekledi.
iha
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2006 Perşembe 16:02:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?