3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Hamsi fiyatları 4 YTL'ye yükseldi

hamsiKaradeniz'de son bir aydır ortalama 1 YTL'den satılan hamsinin fiyatının, hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sebebiyle avının azalması üzerine 4 YTL'ye çıktı. 

Giresun Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Muzaffer Kalafat, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadeniz'de bu sezon bol ve bereketli bir şekilde süren hamsi avı, son günlerde hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi nedeniyle azalma gösterdiğini belirtti. 

Hamsinin soğuk ve sert havaları sevdiğini hatırlatan Kalafat, bu sebeple hamsi sürülerinin soğuk sulara sahip Rus karasularına göçtüklerini aktardı. Karadeniz'de bu sezon yaklaşık 400 bin ton hamsi avlandığını, bu rakamın son iki yılın en yüksek miktarı olduğunu ifade eden Kalafat, "Karadeniz'deki bu sezon hamsi avının, balıkçının ve vatandaşın yüzünü güldürdü. Bugüne kadar Karadeniz'de balıkçılar tarafından yaklaşık 400 bin ton hamsi avlandı. Bu son iki yılın en yüksek miktarı. Hamsi avı bu sezon rekora gidiyor" dedi. 

Mevsimine göre Karadeniz'de mart ayı sonlarına kadar hamsi avlanabildiğini anımsatan Kalafat, "Havaların soğuması ve denizin sertleşmesiyle yeniden hamsi avının başlayacağını ve bereketli bir şekilde süreceğini umut ediyoruz" diye konuştu. 

Kalafat, bol miktarda hamsi avlanın yeniden başlamasıyla birlikte fiyatların tekrar düşebileceğini de sözlerine ekledi.
İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2006 Cumartesi 15:53:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?