3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Hamsi sezonu erken bitti

Giresun Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Muzaffer Kalafat, Karadeniz'de Türk karasularını terk eden hamsi sürülerinin Rus karasularına geçmesi nedeniyle bu yıl için hamsi avı sezonunun kapandığını söyledi. 

Kalafat, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadeniz'de hamsi avının Kasım ayı içerisinde başladığını, bu sezon 2 ayı aşkın bir sürede yaklaşık 600 bin ton dolayında hamsinin avlandığını kaydetti. Geç başlamasına rağmen bir ay öncesine kadar bol miktarda hamsi avının gerçekleştirildiğini dile getiren Kalafat, hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle son bir aydır hamsi avının azaldığını vurguladı. 

Karadeniz'de Türk karasularını terk eden hamsi sürülerinin Rus karasularına geçmesi nedeniyle bu yıl için hamsi avı sezonunun sonuna gelindiğini belirten Kalafat,"Rus karasularına giden hamsi sürüleri artık Türk karasularına geri dönmeyecek gibi görünüyor. Normal olarak hamsi avının Mart ayına kadar sürmesi gerekiyordu. Ancak balıkçılar olarak artık bu sezon hamsi avından umudumuz kalmadı. Karadeniz'de artık bu sezon hamsi avının sonuna gelindi" diye konuştu. 

Kalafat, Karadenizli balıkçıların son iki sezonda olduğu gibi bu sezonda da av döneminin erken kapanmasıyla hamsiden umduğunu bulamadığını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2007 Cumartesi 15:09:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?