3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Harf İnkılabi Haftası etkinlikleri

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk, "Türk Harf İnkılabı, Bir milletin tarihine sahip çıkması, kendine güvenmesi, dünya milletler ailesi içinde bende varım demesi ve büyük ülkü sahibi olması demektir" dedi.


Prof. Dr. Öztürk, Türk Harf İnkılabi Haftası münasebetiyle yaptığı açıklamada, Türk Harf İnkılabı'nın, niteliği bakımından basit bir yazı değişiminden ibaret olmadığını belirtti. Bugün çok küçük yaşlarda okuma yazma öğrenilip okuma alışkanlığı edinebilmesinin Türk alfabesi sayesinde olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Öztürk, "Atatürk için Türk Harf İnkılabı sadece kolay okuma yazma değil bilimsel ve çağdaş yaşamda batı uygarlığını yakalama ve Türk kültür hazinesinin gelişmesi ve zenginleştirilmesi anlamına gelmektedir" ifadelerini kullandı.


Türk dilinin, milli kültürü, milli kültürün de Cumhuriyet'i beslediğine işaret eden Prof. Dr. Öztürk, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Bir milletin tarihine sahip çıkması, kendine güvenmesi, dünya milletler ailesi içinde bende varım demesi ve büyük ülkü sahibi olması demektir. Cumhuriyetimizin ilelebet yaşaması Türk Dili'ne sahip çıkılmasına bağlıdır. Türk diline sahip çıkalım ve onu yabancı dillerin etkisinden uzak tutalım."

İha
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 15:26:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?