3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Harşit Platformu kolları sıvadı

Harşit Havzası Platformu çevre sözcülerinden Ali Karadeniz, Harşit Havzası'nda yaşanan çevre sorunlarının acil bir şekilde çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi. 

Karadeniz, Giresun Gazeteciler Derneği'nde (GGD) düzenlediği basın toplantısında, kum ve çakıl ocaklarının tozlarının, işletmelerin endüstriyel, kentsel ve tarımsal atıklarının Harşit Vadisi'ni tehdit ettiğine dikkat çekti. Havza üzerinde bulunan Tirebolu, Doğankent, Özkürtün, Kürtün ve Gümüşhane Belediye başkanlıkları, bu bölgelerin siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum örgütleri tarafından Harşit Havzası’nda yaşanan çevre sorunlarının çözüme kavuşturulması için bir platform kurulduğunu ifade eden Karadeniz, bu platformun çalışmalarına başladığını söyledi. 

Harşit Havzası'nda yaşanan çevre sorunlarının acil bir şekilde çözüme kavuşturulması gerektiğini vurgulayan Karadeniz,"Harşit Çayı'nın antik çağdaki adı Altunsu'dur. Bu havza adından da anlaşılacağı gibi bereketli bir bölgedir. Bugün Harşit Havzası'nda birçok sorun bulunmaktadır. Sanayi, kentsel ve tarımsal atıklar havzayı tehdit etmektedir. Havzanın çevre sorunlarının acil bir şekilde çözüme kavuşturulması gerekmektedir. Platform olarak da yapacağımız çalışmalarla havzada yaşanan çevre sorunlarını ortadan kaldırmaya çalışacağız" dedi. 

Karadeniz, 27 Mayıs tarihinde Tirebolu İlçesi'nde ‘Altunsu-Harşit Çevre Paneli'nin gerçekleştirileceğini kaydederek panelde havzanın çevre sorunlarının çözümüne yönelik tartışmalar yapılacağını ve bazı kararlar alınacağını ifade etti. Platform çevre sözcülerinden Hakan Adanır ise, Harşit Havzası'nda çevre sorunlarının giderek büyüdüğünü dile getirerek, “Havzada sanayileşme giderek artmaktadır. Harşit Havzası adeta organize sanayi bölgesini andırmaktadır. Bölgede çevre kirliliğine neden olan birçok sanayi kuruluşu halen faaliyetlerini sürdürmektedir" dedi. 

Adanır, platform olarak 5 Haziran tarihinde havzanın çevre sorunlarına dikkat çekmek için bir doğa yürüyüşü yapacaklarını da belirterek doğa severleri bu yürüyüşe katılmaya çağırdı.
iha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2007 Pazar 17:51:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?