2
Mayıs
2024
Perşembe
GİRESUN

HAS Parti lideri Giresun’da

HAS PARTİ GENEL BAŞKANI KURTULMUŞ GİRESUN’DA

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, 4 günlük Karadeniz programı kapsamında bugün geldiği Giresun’da gündüz il ve ilçe teşkilat binalarının açılış törenlerinin ardından akşam sivil toplum kuruluşları ve partilileriyle yemekte bir araya geldi.

Yenilen akşam yemeği sonrasında bir konuşma yapan HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ülkenin Güneydoğu sorunu, tarım ve işsizlik gibi konularda iktidar ve muhalefetin izlediği politikayı eleştirdi.

Küresel sermaye güçlerinin oyunlarıyla ülkede tarımın bitirilme noktasına geldiğini ileri süren Kurtulmuş “ Fabrikalar kapatıldığı, tarım alanları yok denecek hale getirildiği için kamyonlara dolarak Anadolu’nun bir başka bölgesine köle misali gitmekteyiz. İktidar bugünkü tarım alanında kullandıkları politikaları küresel güçlerin elleriyle tatbik ettiler. Bunun en güzel örneği de Ordu, Giresun ve Trabzon’daki 2 milyon üreticiyi ilgilendiren fındıktır. Bir taraftan IMF, bir taraftan AB, bir tarafta Dünya Ticaret Örgütü Türkiye’deki fındık üretimi üzerine kontrol mekanizmasını kurdu. Dünyadaki küresel emperyalizm böyle ilerliyor. Biz bunu daha önceden hatırlıyoruz. Afrika’da bu oyun oynandı. Bugün Afrika’da 1 dakikada, 1 insan açlıktan ölüyor. Önce insanları tarımdan uzaklaştırıp açlığa mahkum ettiler.Türkiye de bu yola girmiştir” dedi.

İktidar ve ana muhalefetin bu gerçekleri görmeyerek sıradan basit tartışmalarla zaman kaybettiğini de kaydeden Kurtulmuş “İktidar ve muhalefet gerçek sorunları çözmek yerine ayrıştırmaya gitmektedir. Biri diğerine ‘kaynak’, diğeri öbürüne, ‘oynak’ diyerek Karagöz-Hacivat oyunu oynamaktadırlar” diye konuştu.

Türkiye’nin Güneydoğu Sorunu’nun çözüm bekleyen üç temel problemi olduğunu da belirten Kurtulmuş “ Hiç kimse Kürt sorununu çözüyormuş gibi davranıp topu tribünlere atmasın. Top şuan tribünde ve geri gelmesi zaman alacaktır. Bu sorunun çözümü için üç temel problem ayağı vardır. Birincisi dil meselesi. Biz anadilin ana sütü gibi helal olduğuna inanıyoruz. Ancak resmi dil Türkçe’dir. İkincisi özerklik. Biz siyasi özerklik değil, bireysel özgürlükten yanayız. Üçüncüsü ise ademi merkeziyetçi yönetim. Bu konuda ise bir takım korkularla hareket edildiği için kamusal yönetim merkeziyetçi yapıya kavuşturulamamıştır” ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş'a yemekte isminin yazılı olduğu Giresunspor forması hediye edildi. Kurtulmuş, yaptığı konuşmanın ardından Giresun’dan ayrılarak Rize’ye hareket etti.

HAS PARTİ GENEL BAŞKANI KURTULMUŞ GİRESUN’DA
HAS PARTİ GENEL BAŞKANI KURTULMUŞ GİRESUN’DA
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2011 Perşembe 22:56:00
Güncelleme :28 Ocak 2011 Cuma 09:06:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?