7
Mayıs
2024
Salı
GİRESUN

Haydar Aliyev Parkı'na düzenleme

GİRESUN BELEDİYESİ'NİN HAYDAR ALİYEV PARKI'NDAKİ DÜZENLEME ÇALIŞMASI

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Haydar Aliyev Parkı'nda düzenleme çalışması başlatıldığını söyledi.

Aksu, yaptığı açıklamada, 2009 Temmuz ayında yaşanan sel afetleri sonrası Haydar Aliyev Parkı'nın bulunduğu bölgedeki Tabaklar deresinin taştığını belirtti. Derenin ıslah edilerek üzerinin kapatılmasının ardından bölgede başlatılan yol genişletme çalışmaları sırasında Haydar Aliyev Parkı'nın bir kısmının yola katıldığını vurgulayan Aksu, bu nedenle parkın yeniden düzenlenmesinin zorunlu hale geldiğini dile getirdi.

Parkta düzenleme çalışmaların halen sürdürüldüğünü kaydeden Başkan Aksu, "Park içerisinde bulunan milli mücadele yılları kahramanlarından Topal Osman Ağa ve Giresun Uşakları heykelinin yerini değiştiryoruz. Heykel bulunduğu yerden birkaç metre uzaklıkta uygun bir alana konulacak. Yine parkta, korkuluklar, oturma alanları ve çöp kovaları yenileniyor. Ayrıca parkta peyzaj çalışmaları yapılacak" dedi.

Aksu, Haydar Aliyev Parkı'daki çalışmaların kısa zamanda tamamlanacağını aktararak "Giresun halkına daha yaşanır bir kent oluşturmak için gecemizi-gündüzümüze katarak çalışıyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2010 Pazartesi 17:12:03
Güncelleme :18 Ocak 2010 Pazartesi 17:17:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?