8
Mayıs
2024
Çarşamba
GİRESUN

“Hayır” standına zabıta müdahalesi

CHP’Lİ BELEDİYE ZABITASI’NDAN “HAYIR” STANDINA MÜDEHALE

Ulusal Parti Giresun İl Başkanlığı tarafından Gazi Caddesi üzerine kurulan “Referandumda Hayır” standına zabıta ekipleri tarafından müdahale edildi.

Ulusal Parti Giresun İl Başkanlığı tarafından “Referandumda Hayır” el broşürü ve basın açıklaması yapmak amacıyla Gazi Caddesi üzerine açılan standa zabıta ekipleri tarafından müdahale edildi.

Zabıtanın belediyeden izin olmadığı için müdahale ettiği satanda parti yetkilileri direndi. Bir süre arbedenin ve sözlü diyalogların yaşandığı müdahaleyle ilgili olarak Ulusal Parti Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi Ali Özsoy, böyle bir müdahaleyi anlamsız bulduğunu belirterek “Bir süre önce aynı yerde ‘APO İdam Edilsin’ standı açtığımızda izin verilirken, bugün Referandumda Hayır standımıza CHP’li bir belediyenin zabıta ekipleri müdahale etmektedir. Bu müdahale siyasi partiler yasası gereği bir suç unsuru taşımaktadır. Zabıta ekipleri referandumla ilgili broşür dağıtmamızı ve stant açmamıza müdahale hakkı yoktur. Bu konuda hukuki olarak hakkımızı arayacağız.” dedi.

Ulusal Parti Giresun İl Başkanı Murat Avcı, müdahaleye rağmen basın açıklamasını gerçekleştirdi.

CHP’Lİ BELEDİYE ZABITASI’NDAN “HAYIR” STANDINA MÜDEHALE
CHP’Lİ BELEDİYE ZABITASI’NDAN “HAYIR” STANDINA MÜDEHALE
İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2010 Çarşamba 12:45:00
Güncelleme :1 Eylül 2010 Çarşamba 12:53:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?