3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Hazine arazileri yatırımcıya açılıyor

Giresun Valisi Mustafa Taşkesen, Giresun'da turizmi geliştirmek için yaylalardaki Hazine arazilerinin yatırımcılara açılacağını söyledi.

Taşkesen, Özel İdare Kültür Sitesi'nde Karadeniz Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu ve Giresun Dernekler Federasyonu'nu tarafından birlikte düzenlenen '3. Karadeniz Kurultayı’nda yaptığı konuşmada, Giresun'un iklim özelliği bakımından turizmde önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirtti. Giresun'un turizmde, konaklama ve ulaşım gibi önemli altyapı sorunlarının bulunduğuna dikkat çeken Taşkesen, bu sorunların giderilmesi için çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi.

Giresun'da, bilhassa yayla turizmini geliştirmek amacıyla yaylalardaki Hazine arazilerinin yatırımcılara açılacağını vurgulayan Vali Taşkesen,"Giresun'un yaylaları bakir alanlar durumunda. Küresel ısınmanın da etkisiyle buralara doğru büyük bir göç başlayacak. Şimdi çağırdığımızda gelmeyen yatırımcılar, o zaman kendi istekleriyle gelecek, yaylalarda yatırım yapmak için bizden destek isteyecekler. Giresun'da sanayide olduğu gibi turizm yatırımlarına da teşvik uygulanmaktadır. Biz, yaylalarımızın turizm potansiyelini artırmak için bu bölgelerdeki Hazine arazilerini yatırımcılara açacağız. Bu yöndeki çalışma başlattık” dedi.

Yayla turizmi sayesinde gelecekte Giresun’da büyük hareketlilik yaşanacağını ve bu hareketliliğin ilin ekonomik gelişmesine çok önemli katkıları olacağını kaydeden Vali Taşkesen, Dereli İlçesi'ne bağlı Kümbet Yaylası'nda bir yatırımcının turistik tesis yapmak için talepte bulunduğunu ve bu talebin karşılanacağını ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2007 Cuma 16:00:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?