3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Hekim Süt destek bekliyor

Hekim Süt İşletme Müdürü Mehmet Kıran, Giresun halkından kendilerine olan desteklerini artırarak sürdürmelerini istedi.


Kıran, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Süt Endüstrisi Kurumu'na (SEK) ait fabrikanın 1998 yılında Hekim Grup Yönetim Kurulu Başkanı Öner Hekim tarafından yörede hayvancılığın gelişimi ve bölgede fındığa alternatif gelir sağlamak amacıyla özelleştirme idaresinden satın alındığını hatırlattı. Atıl durumda bulunan fabrikanın kısa sürede önemli yatırımlar yapılarak faaliyete geçtiğini vurgulayan Kıran, fabrikada halen beyaz peynir, ayran, yoğurt, tereyağ ve kaşar peyniri üretildiğini kaydetti.
Fabrikanın 10 yıl gibi bir sürede Karadeniz pazarında önemli bir yere geldiğini belirten Kıran, üretilen ürünlerin Giresun, Ordu ve Trabzon illerinde pazarlandığını ifade etti.


Hekim Süt olarak büyümeyi hedeflediklerini, ancak hammadde ihtiyacının karşılanması noktasında önemli sorunlar yaşadıklarına dikkat çeken Kıran, “Giresun'da süt hayvancılığı yok denecek düzeylerde. Bu nedenle hammadde sıkıntısı yaşıyoruz. Hammadde ihtiyacımızı karşılamak içinde başka bölgelerden yüksek maliyetli süt getirmek durumunda kalıyoruz” dedi.


Hayvancılığın desteklenmesiyle ilgili politikaların, üreticilere beher litre süt için yapılan destekleme ödemesine son verdiğini anımsatan Kıran, bu durumun başta yörede süt hayvancılığının, dolayısıyla da kendilerini olumsuz yönde etkileyeceğini ileri sürdü. Kıran, Giresun'da hammadde bulmakta zorluk çektikleri bir dönemde yürürlüğe giren kararın, yaşadıkları sıkıntının daha da artmasına vesile olacağını dile getirdi.


Giresun halkının kendilerine olan desteklerinin artarak sürmesini beklediklerini anlatan Kıran, “Hekim Süt olarak Giresun'da 10 yıldır faaliyet gösteriyoruz. Amacımız kar amaçlı ticaret değil, bölgeye ve bölge insanına katkı sağlamaktır. Hekim Süt olarak Giresunlu ve Giresun ekonomisinin gelişimini hedefliyoruz. Yaşadığımız tüm sıkıntılara rağmen bu hedefimizde ilerliyoruz. Hedefimizde ilerlememiz için de Giresun halkının önemli desteğine ihtiyacımız var. Giresun halkı 10 yıldır bize büyük destek sağladı. Halkımız bize sahiplenmemiş olsaydı bu kadar ilerleyemezdik. Giresun halkına 10 yıldır verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Halkımızdan gösterdikleri desteği, artırarak devam etmelerini bekliyoruz. Her yerde ürünlerimiz var. Halkımız bizim ürünlerimizi almaya devam etmelerini istiyoruz. Onların destekleriyle biz daha da büyüyeceğiz. Biz büyüdükçe, Giresun ve Giresun ekonomisi büyüyecektir” şeklinde konuştu.


Hekim Süt olarak Giresun ekonomisine sağladıkları katma değer kadar, kültürel, sosyal ve sportif faaliyetlerine de destek verdiklerine işaret eden Kıran, bu desteklerin bundan sonra da süreceğini belirtti.


Kıran, sektörde faaliyet gösteren firma olarak sabit gramajlı ürünlerden yana olduklarını kaydeden Kıran, ara gramajların kaldırılmasını ve tüketicilerin de bu konuda bilinçli hareket etmesini istedi.


5084 sayılı Teşvik Kanunu'nun bu yıl sonunda biteceğini hatırlatan Kıran, bu durumun kendilerinin rekabet gücünü azaltacağından kanunun devamını beklediklerini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2008 Perşembe 18:07:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?