30
Mayıs
2024
Perşembe
GİRESUN

Hekim Süt kalitesini tescilledi

ŞİRKET HABERLERİ

Hekim Holding'in kuruluşlarından Hekim Süt Endüstrisi Gıda ve Yapı Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, kaliteli ve güvenli üretim yaptığını uluslarası geçerliliği olan iki belgeyle tescil ettirdiği bildirildi.

Hekim Süt İşletme Müdürü Mehmet Kıran, yaptığı açıklamada, uluslararası geçerliliği olan Hekim Süt'ün aldığı ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 22000 Gıda Güvenliği Sistemine uygunluk belgelerini almaya hak kazanıldığı belirtti. Kıran, Hekim Süt'ün aldığı iki belgenin, 90 ülkenin üye olduğu uluslararası standardizasyon örgütüne bağlı faaliyet gösteren yetkili kuruluş TÜRKAK tarafından da onaylandığı kaydetti.

Kıran, iki belgeyide alan kuruluşun hizmetlerini uluslararası standarda uygun, üretimlerini de güvenirlilik esasına dayalı olarak yaptığı vurgulanarak," Tüketicilerin bilinçlenerek gıda güvenliği yönetim sistemi belgesine sahip kuruluşların ürünlerini tercih etmeleri bu süreci daha da hızlandıracaktır. Hekim Süt, TÜRKAK onaylı TSE EN ISO 9001:2008 ve TSE EN ISO 22000 entegre sistem belgeleri ile firmamızla tüketici arasındaki güven köprüsünü başarı ile güçlendirmektedir. Dolayısıyla istenen yasal şartları karşılamış olmanın gururu içerisindedir" dedi.

Uzun süren bir hazırlık evresinden sonra belgelerin alınmaya hak kazandıklarını belirterek, şunları ifade etti:

"Bu belgelerle birlikte pazar payımızı büyütmeyi hedefliyoruz. Önemli bir farklılık elde ettik. Uluslararası geçerliliği olan bir belge. Hekim Süt'ün ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 22000 Gıda Güvenliği Sistemine uygunluk belgeleri ürünlerin üzerinde de gösterilecek, böylece tüketiciye kıyaslama imkanı sunulacak"

ŞİRKET HABERLERİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2009 Pazartesi 13:03:00
Güncelleme :2 Kasım 2009 Pazartesi 18:45:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?