19
Mayıs
2024
Pazar
GİRESUN

Hekim Süt'ten Yüksel'e çağrı

Hekim Süt İşletme Müdürü Mehmet Kıran, Giresun Belediye Başkanı Hurşit Yüksel'in, işletmenin içerisinden geçmesinin planlandığı yol hususunda kararını yeniden gözden geçirilmesini istediklerini belirtti.

Kıran, yaptığı yazılı açıklamada, Giresun Belediyesi tarafından işletme arazisinden yol geçirilmesi yönünde çalışmanın bulunduğunu hatırlattı. Belediyenin yürüttüğü çalışmanın durdurulması için Danıştay'a dava açtıklarını vurgulayan Kıran, davanın henüz sonuçlanmadığını, bu nedenle de belediyenin sürdürdüğü çalışmaların yasal olmadığını savundu.

Giresun Belediye Başkanı Hurşit Yüksel'in, işletmenin içerisinden geçmesinin planlandığı yol hususunda kararını yeniden gözden geçirilmesini istediklerini kaydeden Kıran, "Bu şehirde herkes, ama en çok da sayın Yüksel, kurum ve kişilerin hak ve menfaatlerini korumalıdır. Hele de sözkonusu olan insanlara iş ve aş, kente istihdam sağlayan bir fabrika ise, bireysel yaklaşımlar yerine uzlaşı noktaları aranmalıdır. Bu şekilde davranışlarını sürdürmesi halinde sayın başkanı 'ekmekle oynayan, fabrika kapattıran, kente kötülük yapan bir başkan' olarak tarihe geçecektir" ifadelerini kullandı.

Belediyenin yol projesinde, fabrikanın bulunduğu alanda yolun 25 metre genişliğinde geçirilmek istendiğini, bu durumun da fabrikanın kapanması anlamına geleceğini iddia eden Kıran, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Hekim Süt, Giresun'la özdeşleşen bir marka olmuştur. Fabrikamızda çalışan işçilerin gelirleri, devlete ödenen vergiler, süt aldığımız müstahsillere yapılan ödemeler, satılan ürünlerin yarattığı katma değerler, Giresun ekonomisi için önemlidir. Tüm bunların ilimiz yöneticileri, milletvekillerimiz, belediye meclisi üyeleri, siyasi parti, demokratik kitle örgütleri ve Giresun halkı tarafından da bilinmesini ve Giresun'un geleceğini karartmaya yönelik bu eyleme karşı çıkılmasını istiyoruz. Belediye başkanı sayın Hurşit Yüksel'in gelinen bu noktada yapması gereken, ilgili kurulları toplayarak kararını gözden geçirmesidir. Kendisinden bunu bekliyoruz."

iha
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2009 Pazartesi 15:44:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ömer kavin IP: 85.100.244.xxx Tarih : 7.01.2009 11:11:12

giresunda gerçekten çalışan bi işletme o kadar insan çalışıo ne kaldı ki fabrika olarak ayıptır bu millet ne edeecek sayın önerhekim bey giresunda parmakla gösterilecek insanlardan bi tanesi asıl bu dönemde böyle insanlara sahip çıkılması lazım