7
Mayıs
2024
Salı
GİRESUN

Herkes şikayetçi!

FINDIK İŞÇİLERİ YEVMİYEDEN, İŞVERENLER YOL PARASINDAN YAKINIYOR

Doğu ve Güneydoğu illerinden Giresun’a fındık toplamak için gelen mevsimlik işçiler yevmiyeleri az bulduklarını söylerken, işverenler ise yol paralarından şikayet ediyor.

Giresun’daki tek sorunlarını yevmiyelerin az oluşu olarak değerlendiren dayıbaşı Abdurahman Turan, günde 12-13 saatlik çalışma sonucu sadece 22,5 TL yevmiye verildiğini söyledi. Geçen yıllara göre kendilerine sunulan şartların çok iyi olduğunu ancak yevmiyelerde iyileştirme yapılmadığını kaydeden Dayıbaşı Abdurahman Turan “Gerek belediyeler gerekse Valilik, bizlerin her türlü ihtiyaçlarını düşünerek uygun barınma yerleri hazırlamışlar. Hiç bir sıkıntımız bulunmamaktadır. Tek sıkıntımız ise yevmiyelerin az oluşudur. Günde 22,5 TL verilen yevmiyenin 2,5 TL’sini Dayıbaşları alıyor. İşçiye ise 20 TL kalıyor. İşçiler günde 12-13 saatlik çalışma sonucu bu fiyatı az bulmaktadır. Zaten gelen işçilerin en fazla çalışanı 10-15 gün iş bulabiliyor” dedi.

İşveren Mehmet Yılmaz ise Doğu ve Güneydoğulu işçilere yevmiyeden daha çok yol parası verilmesinden şikayet etti. Yılmaz, “Kaç gün çalıştırdığımıza bakılmaksızın aldığımız her işçi için Dayıbaşları bizden 70 TL yol parası almaktadır. Bir işçi için değiştirdiği her işverenden 70 TL yol parası alınıyor. Bir işçi kardeşime çalışıyordu 70 TL yol parası alındı. 3 gün sonra bana toplamaya başladı yine 70 TL yol parası alındı. Adeta yevmiyeden değil yol parasından kazanıyorlar” diye konuştu.

FINDIK İŞÇİLERİ YEVMİYEDEN, İŞVERENLER YOL PARASINDAN YAKINIYOR
FINDIK İŞÇİLERİ YEVMİYEDEN, İŞVERENLER YOL PARASINDAN YAKINIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2010 Cumartesi 17:13:04
Güncelleme :14 Ağustos 2010 Cumartesi 21:11:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?