8
Mayıs
2024
Çarşamba
GİRESUN

Heyelana ilginç tedbir!

GİRESUNLU VATANDAŞIN HEYELANA KARŞI ALDIĞI İLGİNÇ TEDBİR

Giresun’un Kayadibi Mahallesinde geçtiğimiz yıl Kasım ayında meydana gelen heyelanın ardından tehlike devam ederken vatandaşlar heyelan tehlikesine karşı evlerini korumak için ilginç tedbirler alıyor.

Kayadibi mahallesinde oturan Ahmet Hatipoğlu, mahallerinde geçtiğimiz yıl Kasım ayında yaşanan heyelanın ardından heyalan tehdidinin sürdüğünü hatırlattı.

 Bölgenin heyelanlı bir bölge olduğunu belirten Hatipoğlu “Mevsim şartlarına bağlı olarak yağan yağmur ve kar sularının zemine sızması sonucu mahallenin bazı bölgelerinde çökme-oturma şeklinde heyelan oldu.

Bu oturmalara bağlı olarak 1 komşumuzun konutunda oturulamayacak derecede ağır hasar, 2 vatandaşın konutunda ise hafif derecede hasarlar oluştu. Bizim evde de bu şekilde hasar gördüğü için ağaç direklerle önlem almaya çalıştık” dedi.

Öte yandan yağışların etkisi ve eriyen karlarla birlikte bölgede zeminde yeniden hareketlilik başlaması üzerine Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü teknik elemanları geçtiğimiz günlerde mahallede tekrar bir inceleme yaparken, inceleme sonucunda Kayadibi Mahallesinde genel olarak bir heyelan olayının olmadığı, yağan aşırı yağışlara bağlı olarak lokal heyelanların oluştuğu ve bu heyelanlar sonucu zeminde farklı oturmalar meydana geldiği, temelsiz ve tekniğe uygun yapılamayan konutlarda farklı oturmalar sonucu hasarlar oluştuğu tespit edilerek olası kayma derinliğinin tesbiti, mahallenin yerleşime uygunluk durumunun belirlenmesi ve alınacak önlemlerin net olarak tespit edilebilmesi için mahallenin genel olarak sondajlı jeolojik-jeoteknik etüt raporunun hazırlatılmasına karar verildi.

GİRESUNLU VATANDAŞIN HEYELANA KARŞI ALDIĞI İLGİNÇ TEDBİR
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2010 Perşembe 14:24:05
Güncelleme :12 Mart 2010 Cuma 10:04:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?