3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Heyelanlı bölgede temizlik başladı

Gümüşhane’nin İnönü Mahallesi Mordut mevkiinde 9 Ağustos günü meydana gelen ve Trabzon-Erzurum karayolunu bir süre trafiğe kapatan heyelanın ardından hafriyat temizleme çalışmaları başladı.


Belediye Başkanı Mustafa Canlı İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak tarafından Belediyeye gönderilecek olan 550 bin YTL’lik ödeneğin gelmesini beklemeden karayolunu hızlı bir şekilde yeniden ulaşıma açmak için çalışmalara başladıklarını söyledi.


Kademeli olarak üstten aşağıya doğru temizlik çalışmalarına başladıklarını söyleyen Canlı, işin yapımı ihale ettiklerini ve kar yağmadan tamamlanmasını hedeflediklerini belirtti. Canlı, ayrıca heyelanda evleri zarar gören vatandaşlara kira yardımlarının devam ettiğin, heyelan nedeniyle zarar gören tüm vatandaşların zararlarının mutlaka karşılanacağını da sözlerine ekledi.


Gümüşhane’nin İnönü Mahallesi Mordut mevkiinde, Belediye’nin konut yaptırmak için açtırdığı alanda 9 Ağustos günü meydana gelen heyelanda 6 ev yıkılmış, Trabzon-Erzurum karayolu bir süre trafiğe kapatılmıştı. Heyelanın olduğu bölgede ulaşım hala yapılan servis yolundan sağlanıyor.

İha
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 17:46:54
Güncelleme :28 Ekim 2008 Salı 17:50:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?