2
Mayıs
2024
Perşembe
GİRESUN

Hıdrellez coşkuyla kutlandı

GİRESUN’DA HIDIRELLEZ KUTLAMALARI

Halk arasında Hızır ve İlyas peygamberlerin buluşma günü olarak kabul edilen Hıdırellez, Giresun’da kutlandı.

Giresun Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kültür Merkezi’nde düzenlenen Hıdrellez programına Vali Dursun Ali Şahin, daire amirleri ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Kültür ve Turizm İl Müdürü Emin Yılmaz “ Hıdırellez Türk dünyasında bilinen mevsimlik bayramlarımızdan biridir. Hıdırellez günü Hızır ve İlyas peygamberin yeryüzünde buluştukları gün olması nedeniyle kutlanmaktadır. Hızır ve İlyas sözcükleri birleşerek halk ağzında Hıdırellez şeklini almıştır. Dünya tarihinin en eski ve mevsimlik bayramlarından olan Hıdırellez’in doğanın canlanması ve tekrar yaşamaya başlaması ile dünyanın neresinde olursa olsun insan yaşamında önemli bir yer tutmakta ve halkımızın insan ve doğa sevgisini, hoşgörü ve yardımlaşma duygularını pekiştirip tarihi, kültürel ve doğal değerlerimize sahip çıkmalarına yardımcı olacaktır” dedi.

Hıdırellez’in yeniden hayat bulmak olduğunu ifade eden Giresun Valisi Dursun Ali Şahin ise “Hıdırellez doğanın yeniden hayat bulmasıdır. Türk dünyasında kutlanan Hıdırellez, UNESCO tarafından somut olmayan kültürel miras programına alınmıştır. Bundan sonra Hıdırellez tüm dünyada kabul edilen bir bahar bayramı olacaktır. Aynı şekilde Çanakçı ilçemizde konuşulan Kuşdili’de Hıdırellez gibi UNESCO’nun somut olmayan kültürel miras programına alınmıştır” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Şahin, Hıdırellez nedeniyle düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Program ilköğretim okulu öğrencilerinin folklor gösterileriyle sona erdi.

GİRESUN’DA HIDIRELLEZ KUTLAMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2011 Cuma 13:43:02
Güncelleme :6 Mayıs 2011 Cuma 18:48:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?