19
Mayıs
2024
Pazar
GİRESUN

Hukukun üstünlüğüne inanıyoruz

Giresun Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Aygün Attar,"Sayın Rektörümüz uzun yıllardır çeşitli kurum ve kuruluşlarda, yürüttüğü çalışmalar sırasında en küçük hukuk dışı bir eylem ve davranış içerisinde bulunmamıştır" dedi.


Prof. Dr. Attar, Güre Yerleşkesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen "2. Karadeniz Uluslararası Sempozyumu"nda yaptığı konuşmada, geçen yıl Rus meslektaşlarıyla yapılan sempozyumun, bu yıl Karadeniz'e kıyısı olan ülkelerin de katılımıyla daha da kapsamlı olarak düzenlendiğini söyledi. Böyle bir sempozyumu gerçekleştiriyor olmaktan büyük mutluluk duyduklarını vurgulayan Prof. Dr. Attar, "Üniversiteler bunun için vardır. Üniversiteler ilime ışık tutmak için, stratejileri geliştirmek için vardır. Bu bakımdan açıdan üniversitemiz son derece önem taşıyan Karadeniz'e kıyıdaş ülkelerle işbirliği çalışmaları da bunun için başlatılmıştır" diye konuştu.


Konuşmasının bir kısmında Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk'ün, Ergenekon Soruşturması'nın kapsamında 13 Nisan Pazartesi günü gözaltına alınması konusuna da değinen Prof. Dr. Attar, şunları dile getirdi:
"Sayın rektörümüz uzun yıllardır çeşitli kurum ve kuruluşlarda, yürüttüğü çalışmalar sırasında en küçük hukuk dışı bir eylem ve davranış içerisinde bulunmamıştır. Bu prensini üniversitemiz için yaptığı çalışmalar için de titizlikle uygulamış ve biz çalışma arkadaşlarına yegane tavsiyesi bu olmuştur. Hukuka ve hukukun üstünlüğüne ibadet derecesinde bağlı kalan ve bu ilkelere iman etmiş olan sayın rektörümüzün görevinin başında iken bir uygulama ile maruz kaldığı, durumda üzücü ve düşündürücüdür. Ve inanıyorum ki Giresun Üniversitesi hayata açılan bilgi limanı, Giresun Üniversitesi geleceğin Türkiye'nin aydınlık yüzü olduğu için en kısa zamanda her karanlık gecenin bir aydınlık sabahı ilkesinden yola çıkarak sayın rektörümüzü aramızda göreceğiz. Buna olan inancımı da tüm üniversite ve şahsen kendi adıma ifade etmek isterim".


Bu yıl 2.'si gerçekleştirilen "Karadeniz Uluslararası Sempozyumu" iki gün sürecek ve Türkiye ile Bulgaristan, Gürcistan, Romanya, Rusya ile Ukrayna'dan toplam 16 akademisyen ve bürokrat konuşmacı olarak katılıyor. Sempozyum kapsamında, Ergenekon soruşturmasının kapsamında gözaltına alınan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk'ün de bir konuşmacı listesinde yer aldığı öğrenildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 12:14:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?