3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

'Hüseyin Avni ismi tünele verilsin'

Giresun’un Tirebolu İlçesi Belediye Başkanı Burhan Takır, Karadeniz Sahil Yolu Tirebolu Şehriçi geçişi çalışmaları kapsamında yapımı süren tünele milli mücadele kahramanlarından Giresun 42. Gönüllü Alayı komutanı Şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan’ın adının verilmesini istediklerini söyledi. 

Takır, makamında düzenlediği basın toplantısında, belediye meclisi olarak milli mücadele yıllarında büyük yararlılıklar gösteren Tirebolulu Şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparaslan’ın isminin yapımı süren tünele verilmesi için karar aldıklarını hatırlattı. Şehit Binbaşı Alparslan’ın isminin tünele verilmesi için Karayolları Genel Müdürlüğü nezlinde girişimlerde bulunduklarını vurgulayan Takır, Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği’yle de ortak hareket ederek imza kampanya başlatacaklarını kaydetti. 

Şehit Binbaşı Alparaslan’ın isminin tünele verileceğini ümit ettiklerini aktaran Takır, "Şehit Binbaşı Alparslan, milli mücadele yıllarında önemli yararlılıklar göstermiş birisidir. Belediye olarak böylesine önemli bir şahsiyetin isminin ölümsüzleştirmek ve kendisini yadetmek amacıyla ismini yapımı süren tünelimize verilmesini istiyoruz” dedi. 

Takır, ilçede imza kampanyası başlatacaklarını ifade ederek, toplanan imzaların Karayolları Genel Müdürlüğü’ne gönderileceğini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2007 Cuma 12:05:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet kaya IP: 81.215.170.xxx Tarih : 16.03.2007 21:26:49
sayın vekilim çöllolar kömür havzası kamulaştırması ne aşamada emailime karşılık verirsenız çok tşk ederim saygılarımla bu arada vekilim başılarınızın temennisini dilerim a.e.o.l vekilim k.maraş /afşin/alemdar kasabası/mehmet kaya