3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

İçme suyu sorunu çözüme kavuştu

Giresun'un Dereli ilçesine bağlı Yavuzkemal Belde Belediye Başkanı Abdullah Önal, belde sınırları içerisinde yeralan Kulakkaya Yaylası'nda yaşanan içmesuyu sorunun çözüme kavuşturulduğunu söyledi.


Önal, yaptığı açıklamada, Kulakkaya Yaylası'nın, Giresun'da turizm merkezi ilan edilen üç yayladan birisi olduğunu belirtti. Bölgenin Giresun ve Doğu Karadeniz Bölgesi'nin yayla turizm açısından parlayan yıldızı durumunda olduğu ve kısa zamanda da önemli bir turizm merkezi olacağına inandıklarını kaydetti.


Yaylada uzun zamandır içmesuyu sorunun yaşandığını vurgulayan Önal, belediye olarak yaptıkları çalışmalar sonucu bu sorunun çözüme kavuşturulduğunu kaydederek "Kulakkaya Yaylası'nda özellikle yaz dönemlerinde içmesuyu sıkıntısı yaşanıyordu. Belediye olarak bu sorunu çözme adına büyük çabalar sarfettik. Uzun süre içmesuyu kaynağı bulma adına çalışmalar yürüttük. Belde sınırları içerisinde bulunan ve yaylalaya 14 kilometre uzaklıkta bir kaynak bularak, buradan birkaç ay gibi kısa zamanda yaptığımız çalışmalarla içmesuyunu yaylalaya getirmeyi başardık. Şuan Kulakkaya Yaylası'nda içmesuyu sorunu bulunmamaktadır" dedi.
Önal, yaylaya içmesuyu getirilmesi çalışmalarının 150 bin YTL'ye mal olduğunu sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 11:07:07
Güncelleme :17 Ekim 2008 Cuma 19:30:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?