7
Mayıs
2024
Salı
GİRESUN

'İçmeyeceğiz' diye yemin ettiler

SİGARA TİRYAKİLERİ 'İÇMEYECEĞİZ' DİYE YEMİN ETTİ

Piraziz Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, bir ilke imza atarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan faydalanan yardıma muhtaç sigara tiryakileri başta olmak üzere 50'den fazla tiryakiye sigara bırakma yemini ettirdi. Endüstri Meslek Lisesi bahçesinde düzenlenen sigara bırakma yemini törenine tiryakilerin aileleri ve çoğu gençlerden oluşan vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Pehlivan yaptığı konuşmada, sigaranın olumsuzluklarından şöyle bahsetti: "Aramızda 30-40 belki de 50 yıllık sigara tiryakileri bulunmaktadır. Sosyal Yardımlaşma Vakfının yardımına ihtiyaç duyan bir çok sigara tiryakisi sigaraya verdikleri paralarla belki de bir ev sahibi olabilirlerdi. Ayrıca vakıftan yapılan yardımlarda belki ailelere ulaşmıyor sigaraya harcanıyor. Sigaranın zararı yalnızca maddi değil sağlık açısından da zararını göz önünde bulunduracak olursak, sigara içmenin ne kadar

olumsuzlukları olduğunu görebiliriz. Bu nedenle biz de sigarasız dünya etkinlikleri kapsamında sigara bırakmak isteyenlere ailelerin ve ilçe halkının huzurunda yemin etmelerini istiyoruz. Bu şekilde aileler ve vatandaşlar bu kişilerin yeminini tutup tutamayacaklarını da denetlemiş olacaklardır."

Kaymakam Pehlivan'ın ardından aralarında yaşlı ve gençlerden oluşan 50 kişi tek tek kürsüye çıkarak halk huzurunda "namusu ve şerefi üzerine bir daha sigara içmeyeceğine yemin etti."

Yapılan yemin töreninin ardından sanatçı Aydın Aydın konser verdi. Sigara içmemek için yemin eden tiryakilerde hep beraber Aydın Aydın'ın "Sigarasız Temiz Havalar" türküsünü seslendirdi.

SİGARA TİRYAKİLERİ 'İÇMEYECEĞİZ' DİYE YEMİN ETTİ
SİGARA TİRYAKİLERİ 'İÇMEYECEĞİZ' DİYE YEMİN ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2010 Çarşamba 14:15:01
Güncelleme :2 Haziran 2010 Çarşamba 14:21:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Gönül Aydemir IP: 88.235.233.xxx Tarih : 3.06.2010 11:00:03

Sayın Kaymakam'ım,

Bulancaklılar'a ISIRGANOTU ilacını kullanmayacaklarına, dair de söz alın lütfen.Bu ağır kimyasal tren raylarının bakımında,askeri bölgelerin işaretlenmesinde çok az kontrollü olarak kullanılan bir kimyasal.Giresun'un doğal florası bu kimyasal yüzünden bozuldu.Fındık bahçelerinde çok yararlı bir sebze olan ısırgan otu ,mantar,böğürtlen,yerçileği gibi meyvalar,yararlı böcekler ortadan kalkıyor.Bu zehir yağmurla toprağın derinliklerine inip fındık köklerini kurutuyor, sulara arışıyor.Çayır çimen kuruyunca fındıklar kuruyor,TOPRAK AKIYOR. İstanbul'u süsleyen çuha çiçekleri, süsenler,sümbüller, nergisler, menekşeler, orman gülleri o toprakların doğal bitkisidir.Doğa hunharca yok ediliyor.Eskiden ineklerimiz,tavuklarımız,koyunlarımız olurdu,bu güzel bitkileri yer dünyanın en güzel ürünlerini bize sunardı.Şimdi bazı düşüncesiz insanlar ot biçmek istemediği için topraklarımızı geri dönüşü mümkün olmayacak biçimde yok ediyor.Toprak Ana sizi bekliyor,lütfen kurtarın.