7
Mayıs
2024
Salı
GİRESUN

İftar sonrası miting

BAŞBAKAN ERDOĞAN GİRESUN’DA İFTAR SONRASI MİTİNG

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “AK Parti’yi PKK ile anlaşma yaptığını iddia edenler ispatlasın, ispatlamayanlar şerefsizdir” dedi.

Ordu'da iftarını açtıktan sonra Giresun’a gelen Başbakan Erdoğan, Atapark’ta miting düzenledi. Konuşmasında muhalefeti eleştiren Başbakan Erdoğan, güvenemediği için vekillerini mecliste oy kabinine göndermeyenlerin bugün milletten ‘hayır’ oyu istediğini söyledi. “Neymiş biz kendimizi Yüce Divan’dan kurtarmak için bu anayasayı hazırlıyormuşuz” diyen Erdoğan “Bu maddeler içerisinde bir tane Yüce Divan yolunu engelleyen madde varsa ben bu işi bırakırım. ‘Hayır’ cephesine bir bakalım kimler var. CHP var, MHP var, BDP var, malum medya var. Son günlerde ise Kandil var. Kandil ne derse CHP ve MHP’de onu diyor. AK Parti PKK ile anlaştığını iddia edenlere söylüyorum. İddia sahibi iddiasını ispatlamakla mükelleftir. İspatlamayan şerefsizdir. Onlar Milli Güvenlik Kurulu’nun açıklamalarına inanmıyorlar. Genelkurmay’ın açıklamasına inanmıyorlar. Hükümetin açıklamasına inanmıyorlar. Kime inanıyorlar Kandil’e inanıyorlar” ifadelerini kullandı.

Giresun’a OR-Gİ Havaalanı müjdesini de veren Başbakan Erdoğan, “CHP Giresun’dan da geçti. Buraya geldiklerinde ‘AK Parti ne yaptı?’ diye sordu değil mi? Bu sahil yoluna baksalardı ne yaptığımızı görürlerdi. Ama göz var görmez, kulak var duymaz, dil var doğruları söylemez. Giresun’a Hükümet Konağı’nın açılışını yapan da biz olduk. Giresun Üniversitesi’ni açan da biz olduk. Buradan söylüyorum OR-Gİ Havaalanı’nı getiren de biz olacağız. OR-Gİ Havaalanı’nın tüm hızıyla proje çalışmaları sürüyor. 2011 yılı programına alınacak. Mart ayında da temeli atılacak. Ne zaman bitirileceğini de temelini atarken söyleyeceğiz. Onların 15 yılda yapamadıklarının fazlasını biz yaptık ve yapmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan Giresun’da yaptığı konuşmanın ardından helikopterle Çarşamba Havaalanı’na hareket etti.

BAŞBAKAN ERDOĞAN GİRESUN’DA İFTAR SONRASI MİTİNG
BAŞBAKAN ERDOĞAN GİRESUN’DA İFTAR SONRASI MİTİNG
BAŞBAKAN ERDOĞAN GİRESUN’DA İFTAR SONRASI MİTİNG
BAŞBAKAN ERDOĞAN GİRESUN’DA İFTAR SONRASI MİTİNG
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2010 Pazartesi 00:29:03
Güncelleme :23 Ağustos 2010 Pazartesi 09:07:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?