2
Mayıs
2024
Perşembe
GİRESUN

İki köy referanduma gitti

GİRESUN'UN YAĞLIDERE İLÇESİNDE İKİ KÖY REFERANDUMA GİTTİ

Yüksek Seçim Kurulu'nun şeffaf seçim sandığını ilk defa, mahalle olabilmek için referanduma giden Giresun'un Yağlıdere ilçesine bağlı Oruçbey köylüleri kullandı.

Referandum sonrası Yağlıdere'nin köy sayısı 25'den 23'e düşerken Yağlıdere Belediyesi'nin ise 9 olan mahalle sayısı 11'e, 7 bin 400 olan nüfusu ise 8 bin 200'e yükseldi.

Sandık başına giden Akdarı Köyü'nde toplam 188 kişiden 182'si evet, 6'sı hayır, Oruçbey Köyü'nden ise sandığa giden toplam 167 kişiden 123'ü evet, 44'ü hayır, yönünde oy kullandı.

Yağlıdere Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu konuyla yaptığı açıklamada, "Seçim sonuçları Akdarı ve Oruçbey köyleri ile ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Bundan sonra iki köyümüz daha güzel, daha modern, hizmete kavuşacaktır. Halkımız bizimle aynı yerde, aynı yolda, bizim yanımızda olduğunu kanıtladı. Bizler bundan sonra belediye imkanları ölçüsünde diğer mahallere olduğu gibi bu iki yeni mahallemize hizmet götürmeye gayret göstereceğiz. Bu sonuçların ardından 9 olan mahalle sayımız 11 'e, 7

bin 400 olan nüfusumuz ise 8 bin 200'e yükselecektir" dedi.

12 Haziran'da yapılacak olan genel seçimler öncesi ilk defa Yüksek Seçim Kurulu'nun şeffaf sandığını kullanma ayrıcalığını yaşadıklarını ifade eden Akdarı Köyü Muhtarı Avni Sınır ise; "Köyümüz mahalle olmak için yaptığı başvuru sonucunda refaranduma gitmiştir. Referandum da ilk defada Yüksek Seçim Kurulu'nun şeffaf seçim sandığını da biz kullanmış olduk.Sandık taşıma yönünden kolay olduğu gibi, atılan oylarda seçime başlamadan içinin boş olmasının görülmesi ayrı bir güven vermektedir."dedi.

Referandum sonuçlarının istedikleri yönde sonuçlandığını ifade eden Oruçbey Köyü Muhtarı İsa Şahin ise, "Sonuçlar gayet olumlu bir şekilde sonuçlanmıştır. İnşallah mahalle olarak hizmetleri daha çok göreceğiz" diye konuştu.

GİRESUN'UN YAĞLIDERE İLÇESİNDE İKİ KÖY REFERANDUMA GİTTİ
GİRESUN'UN YAĞLIDERE İLÇESİNDE İKİ KÖY REFERANDUMA GİTTİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2011 Pazar 18:20:02
Güncelleme :2 Mayıs 2011 Pazartesi 18:10:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?