19
Mayıs
2024
Pazar
GİRESUN

İletişim fakültesinin temeli atıldı

Giresun Üniversitesi Tirebolu İletişim Fakültesi binasının temeli törenle atıldı.


İlçenin Halkaova mevkiinde gerçekleşen temel atma törenine, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Mehmet Domaç, Hüseyin Besli, CHP Giresun Milletvekili Eşref Karaibrahim, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk, Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Radi Akyol, Tirebolu Kaymakamı Gürhan Yazar, Tirebolu Belediye Başkanı Burhan Takır, Giresun Üniversitesi'nin akedemik personeli, davetliler ve ilçe halkı katıldı.


Törende konuşan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk, İletişim Fakültesi'nin Tirebolu ilçesinde kurulması için uzun süredir çalışma yürüttüklerini söyledi. İlçede İletişim Fakültesi'nin kurulmasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Prof. Dr. Öztürk, "Biz bu İletişim Fakültesi ile Giresun'un ve Tirebolu'nun geleceğine yatırım yaptık" dedi.


Tirebolu halkından fakültelerine ve öğrencilere sahip çıkmalarını isteyen Prof. Dr. Öztürk, "Tirebolu'da öğrenci sayımız bin 700 civarına ulaştı. Bu rakam, ilçe nüfusunu gözönüne aldığımızda öğrenci sayısının, Tirebolu'nun sosyo ekonomik yaşamına ne getireceğini herkesin görmesi lazım. Üniversite olarak ilçe halkımızdan isteğimiz ve beklentilerimiz var. Bizim çocuklarımızı kucaklamalarını,çocuklarımızı yolunacak kaz gibi görmemelerini, onları anne ve baba şefkati ile sahip çıkmalarını istiyoruz. Eğer bu davrnış sergilenirse, bunun getirisi de büyük olacaktır" diye konuştu.
Konuşmaların ardından fakülte binasının temeli atıldı.

iha
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2009 Salı 11:31:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?