8
Mayıs
2024
Çarşamba
GİRESUN

İran pazarı görücüye çıktı

İRAN PAZARI GİRESUN’DA GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Dış Ticaret Müsteşarlığı ve Giresun Ticaret Sanayi Odası (GTSO) tarafından ‘Ülke Masaları ve Devlet Yardımları Semineri’ verildi.

Giresunlu işadamlarının büyük ilgi gösterdiği seminerde İran Ülke Masası üzerinde bilgiler verildi.

Düzenlenen seminerin açılış konuşmasını yapan GTSO Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, ticarette dış pazarın iç pazardan daha önemli olduğunu kaydetti.

Bir ülkenin ekonomisinin istihdamın artması ile mümkün olacağını belirten Çakırmelikoğlu “ Bir ülke ekonomisinin büyümesi ve istihdamın artması çok önemlidir. Çünkü üretmeden istihdam olmaz. İstihdam olmayınca o ülkede refah olmaz. Üretmeyen, tüketen bir ülke olmamamız için, işadamlarımıza ve devletimize büyük görevler düşmektedir. Tüm bunların oluşması için dış pazar ülkemiz ve bizler için çok önemlidir. Bu konuda devletimiz ihracat yapmak isteyenler için pazarlama, reklam, konaklama gibi çok çeşitli destekleri sunmaktadır. İhracat yapmak için özellikle komşu ülkelerin önemi büyüktür. Çünkü komşu ülke olarak ülkemizdeki işadamlarının prosedürlerin den dolayı en zor ihracat yaptığımız ülke İran’dır. Bu konuda hükümetimizin İran ülkesi ile ilişkilerinin çok iyi olduğunu

gözlemliyorum. Devletimiz İran ülkesi ile karşılıklı ticaret ilişkilerinin tekrar gözden geçirerek zor prosedürlerini karşılıklı olarak ortadan kaldırmasında fayda var” dedi.

İGEME uzmanı ve İran Ülke Masası Sorumlusu Yusuf Türkoğlu ise Giresun’da işadamlarını ve ihracatçılarını İran konusunda bilgilendirirken, komşu ülkelere yapılan ihracatı artırmak, ilin ekonomisini canlandırmak, ihracatçıların dış ticarette karşılaştığı sorunların doğrudan ve yerinde tespiti ile ilgili bir sunum yaptı.

İRAN PAZARI GİRESUN’DA GÖRÜCÜYE ÇIKTI
İRAN PAZARI GİRESUN’DA GÖRÜCÜYE ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2010 Cuma 17:53:00
Güncelleme :24 Aralık 2010 Cuma 18:13:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?