19
Mayıs
2024
Pazar
GİRESUN

İş için kura çekimi yapıldı

Türkiye İş Kurumu Giresun İl Müdürlüğü tarafından, Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki ilk ve ortadereceli okullarda dört ay süreyle istihdam edilecek 276 kişi kurayla belirlendi.


Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'nda kura çekimi gerçekleştirildi. Türkiye İş Kurumu Giresun İl Müdürlüğü temsilcisi Rıfat Ayar, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün il genelinde bulunan 199 ilk ve ortadereceli okulunda dört ay süreyle bakım, onarım ve temizlik işlerinde çalıştırılmak üzere toplam 276 kişinin istihdam edileceğini söyledi. Ayar, 276 boş kadro için müdürlüğe toplam 756 kişinin başvurduğunu belirterek başvuru sayısının fazla oluşundan dolayı işe yerleştirmelerin kura yöntemiyle gerçekleştirildiğini
bildirdi.


Ayar, işe yerleştirilecek kişilere asgari ücretin verileceğini ve uygulamanın gelecek yılda da gerçekleştirileceğini söyledi.
Bu arada dört ay süreyle iş bulma imkanını yakalayan işsizler, kurayı büyük heyecan içerisinde takip etti. Kurada isimleri çıkanlar büyük sevinç yaşadılar. Kuraya katılanlardan bazıları, kendilerine şans getirmesi için salona eşleri ve çocuklarıyla birlikte geldi.
Kurada kızının ismi çıkan Ayşe Küçükyılmaz, gözyaşlarına boğuldu. Kızının kısa zaman da olsa net gelirli bir işe yerleşecek olmasından büyük mutluluk duyduğunu anlatan Ayşe Küçükyılmaz,"Kızımın ekonomik durumu çok kötü. Üç çocuğu var, onları okutmaya çalışıyor. Bugün kuradan ismi çıktı. Çok mutluyum. Vesile olan herkesten Allah razı olsun" dedi.
Birsen Kurnaz ise, aylardır işsiz olduğunu belirterek "Dört ay yeterli bir zaman değil. Ancak yine de bir işe kavuştum. Çok mutluyum. İnşallah hayırlısı olur" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2009 Çarşamba 11:43:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?