7
Mayıs
2024
Salı
GİRESUN

İşçiye 3 milyon TL borç iddiası!

MİLDA'NIN ERBAKAN'A KEFİL OLMASI

CHP Giresun İl Başkanı Aykut Gezmiş, Kayıp Trilyon Davası'nda eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'a kefil olan MİLDA'nın Giresun'da işçilere 3 milyon TL borcu olduğunu söyledi.

CHP Giresun İl Başkanı Aykut Gezmiş, konuyla ilgili bugün yaptığı basın açıklamasında "Eski Başbakan Necmettin Erbakan'ın damadı Mehmet Altınöz'ün Yönetim Kurulu Üyesi olduğu MİLDA'nın 14 trilyon liralık borç için Erbakan Hoca'ya kefil olduğunu öğrendik. Ancak aynı firma Giresun'da 2003 yılında aldığı Seka Kağıt Fabrikası'ndan dolayı devlete 23 milyon dolar, işçiye ise 3 milyon lira borçlu durumdadır. Devlete borçlu, işçiye hacizli olan bir firmanın devlet ya da banka nasıl olurda kefilliğini kabul edebilir" dedi.

Giresun Seka Kağıt Fabrikası 1970 yılında 32 milyon dolar harcanarak 700 dönüm arazi üzerine 125 adet lojmanı, 1500 kişilik istihdam imkanıyla Giresun'da kurulan dev bir fabrika olduğunu hatırlatan Gezmiş, "Burası 2003 yılında MİLDA'ya verilerek özelleştirildi. Çalıştırma şart olmasına rağmen bu şart yerine getirilmedi ve o dönemde bilirkişiler tarafından 60 milyon dolar değer biçilmesine rağmen 3.5 milyon dolar gibi komik bir rakamla tapu devri yapıldı. Daha sonra da hızla kapanma sürecine girdi. 2 yıldır da tamamen kapalı durumda çürümeye terk edilmiştir. Çalışan işçilerde 3 milyon lira alacakları için fabrikayı haczetmiş durumdadır. Ayrıca fabrikanın da hazineye 23 milyon dolar borcu bulunmaktadır. Hazineye 23 milyon dolar, işçiye ise 3 milyon lira yüzünden hacizli olan bir firmanın nasıl olur da kefilliği kabul edilir. Bu çok garip bir durumdur. Giresun'da iş ve işçi bulma kurumunun kayıtlarına göre 7 bin kayıtlı işsiz var. Bunun 1500'ü Seka Kağıt Fabrikası'nın özelleştirilmesinden dolayıdır. Bu durum Seka Kağıt Fabrikası'nı özelleştirenlerin Giresun'a ne kadar kötülük yaptığını gözler önüne seren bir tablodur" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2010 Cumartesi 17:46:02
Güncelleme :14 Ağustos 2010 Cumartesi 21:30:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?