19
Mayıs
2024
Pazar
GİRESUN

İspanyol Fındıkçılar Giresun'da

İspanya'nın Katolonya Bölgesi Fındık Üreticileri Birliği'nden 26 fındık üreticisi, Giresun'da fındık bahçelerini gezerek, incelemelerde bulundu.
 

Fındık Araştırma Enstitüsü'nü gezen ve burada yetkililerden bilgi alan İspanyol fındık üreticileri, daha sonra merkeze bağlı Boztekke köyüne giderek burada fındık bahçelerini gezdi ve incelemelerde bulundular. Katalonya Fındık Üreticileri Derneği yöneticisi Josep Fortuny, Giresun'a yönelik gerçekleştirdikleri inceleme gezisinin fındık üretimlerinin gelişimi açısından kendileri için büyük öneminin olduğunu söyledi. Fortuny, gezilerinde, İspanyol fındık üreticileri olarak Türk fındık üreticileriyle üretim,
pazarlama ve fiyat konularında aynı sorunları yaşadıklarını gözlemlediklerini kaydederek, "Bu nedenle iki ülke fındık üreticileri olarak sorunlarımızın çözümünde ortak hareket etmemiz gerekli. Bunun için de mutlaka bir birlik kurmamız lazım. Birliktelik olursa ancak üreticiler olarak istediğimizi elde edebiliriz" dedi.


Giresun Ziraat Odası (GZO) Başkanı Özer Akbaşlı ise, İspanyol fındık üreticilerini Giresun'da ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını kaydetti. Akbaşlı, geçen yıl da kendilerinin İspanya'ya gezi düzenlediklerini vurgulayarak, "Bu tür organize edilen geziler iki ülke fındık üreticilerinin daha fazla kaynaşmasını sağlamaktadır. Bu birlikteliğin gelecekte daha da gelişeceğini ümit ediyorum" diye konuştu.


Boztekke köyünde bulunan cami ve Şeyh Keramettin Türbesi'ni de ziyaret eden İspanyol fındık üreticileri, akşam saatlerinde Ordu'ya gitmek için Giresun'dan ayrıldılar.

iha
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 07:43:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?