3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

İşte valiliğin 2008 hedefleri

Giresun Valisi Mustafa Taşkesen, 2008 yılında öncelikle hedeflerinin katı atık sorunun çözümü, Giresun Üniversitesi'nin gelişimi ve turizm yatırımlarının arttırılması olacağını söyledi.

Taşkesen, gazetecilere yaptığı açıklamada, Giresun halkının yeni yılını kutlarken, yeni yılın tüm insanlığa barış, mutluluk, kardeşlik, huzur ve başarı getirmesini dilediğini belirtti. 2007 yılının Giresun için umutların tazelendiği bir yıl olduğunu ifade eden Taşkesen, "2008 inşalah bu umutların hayata geçirildiği yıl olacaktır. Bunun için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz" diye konuştu.

Giresun'da katı atık sorunun önemli bir mesele haline geldiğine dikkat çeken Taşkesen, 2008 yılında katı atık sorunun çözümünün öncelikleri arasında yeralacağını kaydetti.

2008 yılında Giresun'un katı atık sorununun çözümü için gereken herşeyin yapılacağını dile getiren Taşkesen, şöyle konuştu: "Giresun'un en önemli sorunlarından birisi de katı atık meselesidir. Katı atık sorunu nedeniyle Karadeniz, nehirlerimiz ve içme sularımız kirlenmektedir. Bu sorunun 2008 yılında mutlaka bu sorunu çözmek gerekiyor. Yapacağımız çalışmalarla bu yönde önemli mesafeler alacağız. Bunla ilgili ne yapılması gerekiyorsa gerçekleştireceğiz" dedi.

Taşkesen, 2008 yılında yine Giresun Üniversitesi'nin gelişiminin öncelikleri arasında yeralacağını ve Tıp Fakültesi'nin 2008 yılı içerisinde açılması için de gerekli desteklerin sağlanacağını belirtti. Giresun için önem arzeden yaylaların turizme kazandırılması çalışmalarının 2008 yılında da süreceğini söyleyen Taşkesen, yaylalara yatırımcıların çekilmesi için altyapı hazırlık çalışmalarının yapılacağını kaydetti.

Taşesen, Giresun Şehiriçi Geçişi'nin de Mart ayı sonuna kadar tamamlanacağını ifade eden Taşkesen, "Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü tarafından şehiriçi geçişinin Mart ayında tamamlanacağı yönünde bilgi aldık. Biz bu süreyi daha erkene almaya çalışıyoruz. Mart ayına kadar şehiriçi geçişi tamamlanacak. Şehiriçi geçişinin tamamlanmasıyla birlikte özellikle de trafik kazalarında yaya ölümlerinin önüne geçilmiş olunacak" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2007 Pazartesi 14:10:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?