7
Mayıs
2024
Salı
GİRESUN

İzciler Giresun’da buluştu

İZCİLER GİRESUN’DA BULUŞTU

Giresun’un Piraziz ilçesinde düzenlenen ilk aşama İzci Liderliği Kursu muhteşem geceyle tamamlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı Okul İçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Daire Başkanlığı ile Hizmet İçi Eğitim Daire Başkanlığı'nca ortaklaşa düzenlenen İlk Aşama İzci Liderliği Kursu sona erdi. Piraziz ilçesinde gerçekleştirilen kursa 37 ilden 120 öğretmen katıldı. Kurslarda eğitimler, Milli Eğitim Bakanlığı'nın görevlendirdiği eğitimci lider ve üniversite öğretim görevlileri tarafından verildi. Kursların tamamlanmasının ardından veda programı düzenlendi.

Kursiyerler tarafından gerçekleştirilen, ateş valsi ve izci marşı ile başlayan program, izci öbeklerin hazırladığı birbirinden güzel tiyatro ve drama gösterileri ile devam etti. Özellikle Kınalı Hasan adlı tiyatrolar izleyenlere duygusal anlar yaşattı.

İsmail Yücel Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde gerçekleştiren izci liderliği kurs eğitmeni İbrahim Kurak, kursiyerlerin Piraziz’den memnun ayrıldığını, bu kurslara 37 ilden 120 öğretmenin katılarak başarılı olduğunu belirterek izci liderliği kurslarının Piraziz’de devam edeceğini söyledi.

Düzenlenen veda gecesine Piraziz Kaymakamı Ali Hazma Pehlivan, Piraziz Belediye Başkan Vekili Mustafa Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Albayrak, ilçe daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

İZCİLER GİRESUN’DA BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2010 Çarşamba 13:39:04
Güncelleme :30 Haziran 2010 Çarşamba 13:47:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?