3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Kaçak elektrikle mücadeleye devam

Çoruh Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi İl Müdürü Köksal Çamaltı, Giresun'da kaçak elektrik kullanımını önlemek için denetimlerin sıkı şekilde sürdürüldüğünü söyledi.


Çamaltı, yaptığı açıklamada, kaçak elektrik kullanımı bakımından Giresun'un Türkiye genelinde en düşük seviyelerde olan iller arasında yer aldığını belirtti. Müdürlük olarak Giresun'da kaçak elektrik kullanımını önlemek amacıyla sıkı denetim yaptıklarını anlatan Çamaltı, 2008 yılında denetimlerin daha da artırıldığını söyledi. 2008 yılının ilk 11 aylık döneminde Giresun'da 21 bin abonenin kaçak elektrik denetiminden geçirildiğini dile getiren Çamaltı, bu abonelerden 900'ünün kaçak elektrik kullanımı yaptığının belirlenerek haklarında 1 milyon YTL'lik cezai işlem tutanağının tanzim edildiğini ve bunun 500 bin YTL'sinin tahsil edildiğini bildirdi.


Çamaltı, 2006 ve 2007 yıllarında kaçak elektrikle mücadele çalışmalarında 23 bin 500 abonenin denetlendiğini hatırlatarak şöyle konuştu: "2006 ve 2007 yıllarında yapılan denetimlerde 115 kişi hakkında kaçak elektrik kullanımından işlem yapılırken, 760 bin YTL'lik cezai işlem uygulandı. 2008 yılının ilk 11 ayında 21 bin aboneye yönelik denetim gerçekleştirilirken, 900 kaçak kullanıcıya 1 milyon YTL ceza uyguladık. Bu tablo kaçak elektrik kullanımıyla ilgili mücadelemizde ne kadar kararlı olduğumuzu en iyi şekilde göstermektedir. 2008 yılının sonuna kadar son iki yılda yaptığımız denetim miktarını geçmeyi hedefliyoruz."


Giresun'da kaçak elektrik kullanımına müsaade etmeyeceklerini belirten Çamaltı, sözlerine şöyle devam etti: "Giresun'da kaçak elektrik kullanımını önlemek amacıyla canla başla çalışıyoruz. Ekiplerimiz işlerini sıkı tutarak abone denetimlerini sürdürüyor. Giresun'un coğrafik yapısı nedeniyle kırsal kesimde denetimlerimizde zorluk yaşasak da yılmadan ekiplerimiz çalışmalarını sürdürmektedir. Bu mücadelemizden başarıyla çıkacağımızdan eminiz."
Kaçak elektrik kullanımının, enerji üretiminde maliyeti artırarak tüketimde enerji fiyatlarının yükselmesine neden olduğuna ve abonelere kaliteli, kesintisiz ve ucuz elektriğin dağıtımının zorlaştırıldığına dikkat çeken Çamaltı, şöyle konuştu: "Kaçak elektrik kullanımı, can ve mal güvenliğini tehlikeye atar, dağıtım şebekesine zarar verir, yasal abonelerin sağlıklı enerji kullanmalarına engel olur, ilave bakım ve onarım yatırımı gerektirir." Çamaltı, Giresun halkından kaçak elektrikle mücadelelerinde destek istedi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 14:26:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?