8
Mayıs
2024
Çarşamba
GİRESUN

Kaçak silah atölyelerine baskın

GİRESUN'DA KAÇAK SİLAH ATÖLYELERİNE BASKIN

Giresun'un Yağlıdere ve Espiye ilçelerinde yapılan operasyonda, 8 ayrı silah imalathanesi ele bulundu. Operasyonlarda 25 kişi gözaltına alınırken, 14 kişi Espiye Cumhuriyet Savcılığına sevk edildi.

Giresun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, 6 aydır yürütülen çalışmalar sonucunda Giresun, Ordu ve İstanbul'da eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. KOM ekipleri, Yağlıdere, Keşap ve Espiye ilçelerinde bazı ev ve işyerlerine düzenledikleri baskında 8 silah atölyesi buldular.

Operasyonlarda, ev iş yerlerinde yapılan aramalarda; Yağlıdere ilçesinde ruhsatsız 7 adet silah atölyesi, Espiye ilçesinde bir adet namlu atölyesi olmak üzere toplam 8 adet atölye, atölyeler içerisinde tabanca yapımında kullanılan çok sayıda açılmamış namlu, tabanca kalıbı ile 20 adet el yapımı tabanca, tabancalara ait çeşitli marka ve çaplarda 600 adet dolu mermi,75 adet mavzer mermisi,1500 adet boş kovan, çok sayıda yarı mamul tabanca ve tabanca malzemeleri ele geçirildi.

Gözaltına alınan 26 kişiden 14'ü tutuklanması istemiyle adliyeye sevk edilirken, 4 kişinin arandığı bildirildi.

GİRESUN'DA KAÇAK SİLAH ATÖLYELERİNE BASKIN
GİRESUN'DA KAÇAK SİLAH ATÖLYELERİNE BASKIN
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2010 Cuma 17:54:01
Güncelleme :1 Ekim 2010 Cuma 18:38:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?