2
Mayıs
2024
Perşembe
GİRESUN

Kadın çiftçiler yarıştı

GİRESUN’DA KADIN ÇİFTÇİLER YARIŞTI

Giresun’da “Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması İl Birinciliği” yapıldı.

Yarışmaya Vali Yardımcısı Cengizhan Aksoy, İl Tarım Müdürü Muhammet Hakyemez, İl Kontrol Laboratuvar Müdürü Muhammet Angın ve Fındık Araştırma Enstitü Müdür Yardımcısı Erdal Sıray konuk olarak katıldı. Vali Yardımcısı Cengizhan Aksoy yaptığı konuşmada “Üretim içerisinde, ülkenin gelişmesi, kalkınması içerisinde kadınlarımızın da rolü olması gerekir. Üretimci, nitelikli toplumlar içerisine kadınlarımızı da katabilirsek, kadın,erkek ülkenin kalkınması daha hızlı olacaktır” dedi.

Yarışmacılara toplam 15 soru sorulurken, yarışma sonunda birinci belirlendi. Ancak ikinci ve üçüncü belirlenemediği için altın sorulara geçildi. Altın sorular sonunda ikinci ve üçüncü belirlendi. Yarışma soruları genel olarak tarımsal üretim ve ev ekonomisi konularını içerirken, yapılan yarışmada Keşap ilçesinden Afice Müjdeci birinci, Bulancak ilçesinden Çiğdem Şenel ikinci ve Tirebolu ilçesinden Esen Aracı üçüncü oldu.

Yarışmada birinciye yarım altın ödülünü Vali Yardımcısı Cengizhan Aksoy, ikinciye çeyrek altın ödülünü İl Tarım Müdürü Muhammet Hakyemez ve üçüncüye çeyrek altın ödülünü İl Tarım Müdür Yardımcısı Adnan Temur verdi. Dereceye giremeyen yarışmacılara mansiyon ödülleri Şube Müdürleri ve İlçe Müdürleri tarafından verildi.

Öte yandan birinci olan yarışmacı Afice Müjdeci’nin 10 Mayıs 2011 tarihinde Rize, Samsun, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Sinop, Ordu ve Trabzon illerinin katılımıyla yapılacak bölge finalinde Giresun’u temsil edeceği belirtildi.

GİRESUN’DA KADIN ÇİFTÇİLER YARIŞTI
GİRESUN’DA KADIN ÇİFTÇİLER YARIŞTI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2011 Çarşamba 12:37:04
Güncelleme :2 Mart 2011 Çarşamba 12:41:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?