8
Mayıs
2024
Çarşamba
GİRESUN

Kadınlardan ev ekonomisine katkı

GİRESUNLU KADINLAR KURDUKLARI KOOPERATİFLE EV EKONOMİLERİNE KATKI SAĞLIYOR

Giresunlu kadınlar kurdukları kooperatifle ev ekonomilerine katkı sağlıyor.

Çanakçı ilçesi Karabörk Beldesi ve Kuşköy Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, düzenlediği hasır altın ve gümüş örme kursu sayesinde kooperatif üyesi kadınlar aile ekonomilerine katkı sağlamaya çalışıyor.

Henüz kurulalı bir yıl olmasına rağmen 80 üyeye ulaştıklarını ve bir çok proje hazırladıklarını belirten Kooperatif Başkanı Güler Cırıt, ilk projeleri olan hasır takı örme kursunu faaliyete geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Karadenizli kadınların evde ve tarlada çalışmaktan başka birlik ve beraberlik içerisinde neler yapabileceğini de ortaya koyduklarını söyleyen Cırıt, ”Bilinmektedir ki Karadeniz kadını çok çalışkandır. Gündüz tarlada bahçede çalışan evde hem çocuklara hem de ev işlerine bakan hep kadındır. Biz kırsalda yaşayan köylü kadınlar olarak birlik sağlayarak bir yıl önce kooperatif kurduk. Kaymakamlarımız ve İlçe Tarım Müdürlüğü’nde görevli arkadaşlarımızın yönlendirmesi ve desteği ile bir çok proje hazırladık. İlki hasır takı örme projesi oldu. Yaklaşık iki ay kursumuza devam eden üyelerimiz el becerilerini geliştirerek bu işi öğrendiler. Şimdi pazarlama aşamasına geldik. Bazı kursiyerlerimiz yaptıkları el işlerini satarak aile ekonomilerine katkı sağlamaya başladılar” dedi.

Karabörk Beldesi ve Kuşköy Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin gümüş hasır örmeciliğinde aile ekonomilerine önemli bir katkı sağlayabileceklerini de kaydeden Cırıt, “Kursiyerlerimiz oldukça başarılılar. Kısa bir zaman içerisinde hasır takı örmeyi öğrendiler. Burada hasır bilezik, gerdanlık örmekteyiz. Gümüş hasır takı örenler ayda 500 ile 700 TL kazanabilirlerken, altın hasır takı örenler ise 1000 ila 1500 TL aile ekonomilerine katkı sağlayabilirler. Bu işin pazarlama sorunu da bulunmamaktadır” diye konuştu.

GİRESUNLU KADINLAR KURDUKLARI KOOPERATİFLE EV EKONOMİLERİNE KATKI SAĞLIYOR
GİRESUNLU KADINLAR KURDUKLARI KOOPERATİFLE EV EKONOMİLERİNE KATKI SAĞLIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2010 Perşembe 11:02:02
Güncelleme :11 Mart 2010 Perşembe 12:04:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?