7
Mayıs
2024
Salı
GİRESUN

Kalite Fındık Tanıtım Derneği kuruldu

GİRESUN KALİTE FINDIK TANITIM DERNEĞİ KURULDU

Giresun Kalite Fındık Tanıtım Derneği Başkanı Kubilay Yaman, Giresun kalite fındığının yetişme alanlarını belirleyip standartlaştırmak ve korunmasını sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Yaman, yaptığı açıklamada, dünyada fındığın Giresun ve Levant kalite olmak üzere ikiye ayrıldığını hatırlattı. Giresun kalite fındığının dünyanın en kaliteli fındığı olmasına rağmen yeterince tanıtımının yapılamadığına dikkat çeken Yaman, Giresun Kalite Fındık Tanıtım Derneği'nin bu eksikliği giderme adına kurulduğunu söyledi.

FUARLARA KATILACAĞIZ

Giresun kalite fındığının tanıtımı, iç ve dış pazarda satışının artırılması, Giresun kalite fındığının yetişme alanlarını bulup belirleyip, standartlaştırmak ve korunmasını sağlamayı hedeflediklerini dile getiren Yaman, "Giresun kalite fındık, dünyanın en kalitelisi. Ancak biz bunu yeterince benimseyememişiz, dolayısıyla tanımamışız. Dernek olarak bu durumu değiştirmeyi hedefliyoruz. Giresun kalite fındığını tanıtma hedefindeyiz" dedi. Fındığı bir marka haline getireceklerini anlatan Yaman, şöyle

konuştu: "Bunun için de projeler uygulayacağız. Giresun kalite fındığını tanıtıcı faaliyetlerimiz olacak. Bu amaçla şenlikler, festivaller ve özel günlerin gerçekleştirilmesini planlıyoruz. Yine gerek yurt içi gerek yurt dışında fuarlara katılacağız. İç ve dış pazarda Giresun kalite fındığının tüketimini artırıcı projeler olacak. Giresun kalite fındığının yetişme alanlarını bulup belirleyip standartlaştıracağız, korunmasını sağlayacağız."

LOGO HAZIRLADIK

Yaman, dernek olarak hedeflerinden birinin Giresun Kalite markasını ortaya çıkarmak olduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Dernek olarak bir logo hazırladık. Bu logo Giresun kalite fındığının markası olacak. Amacımız logoyu tüm Giresun kalite fındığına ait ürünlere koyabilmek. Ürünlerde bu logoyu görenler o ürünün Giresun kalite fındıktan imal edildiğini anlayabilecekler. Böylelikle hem fındığımızın tanıtımına, hem de ürünümüzün kalitesini artırmaya katkı sağlamış olacağız."

Dernek olarak Giresun'da fındık ürünü imal eden firmalarla iritbata geçerek Giresun kalite fındığının korunması için destek isteyeceklerini dile getiren Yaman, sözlerini şöyle tamamladı: "Giresun halkından fındığına sahip çıkmalarını istiyoruz. Çünkü bu bizim en büyük değerimiz. Dünyada eşi olmayan bir değerdir fındığımız. Biz bu değeri sahiplenirsek, fındığımız da o kadar değerlenecek. Önce biz kendi markamızı benimsemeliyiz. Bunun için dernek olarak faaliyetler yürüteceğiz."

GİRESUN KALİTE FINDIK TANITIM DERNEĞİ KURULDU
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2010 Salı 12:09:05
Güncelleme :19 Ocak 2010 Salı 14:41:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?