2
Mayıs
2024
Perşembe
GİRESUN

Kamu-Sen azınlık raporuna tepkili

Türkiye Kamu-Sen Giresun İl Temsilcisi Ali Karadeniz, Türk halkına ihanet olarak gördükleri İnsan Hakları Danışma Kurulu tarafından hazırlanan "Azınlık Hakları ve Kültürel Haklar Raporu’nu yırtmaya devam edeceklerini söyledi.

Sendika binasında bugün bir basın toplantısı düzenleyen Karadeniz, "Azınlık Hakları ve Kültürel Haklar" raporunun, açıklanması sırasında Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Fahrettin Tokuş tarafından yırtıldığını hatırlattı. Tokuş’un tepkilerini ortaya koymak için bu raporu yırttığını ifade eden Karadeniz, kendisine tam destek verdiklerini dile getirerek, "Raporda, Türkiye Lozan’da sadece dinsel değil, azınlığı tanımakla hata etmiştir. Kürtçe yayına ve eğitime hemen geçilmeli, yoksa Türkiye zorda kalacaktır. Zorunlu yurttaşlık kaldırılmalı, Türkiye Cumhuriyeti’nde zorunluluk olmamalıdır. Milletin bölünmezliği ve bütünlüğü olamaz. Türk kelimesini bugünkü manada kullanmak, dil birliği yanlıştır. Devletin dili olmaz. Türklerden Müslüman diye bahsetmek doğru değildir. Milli güvenlik bahanesiyle azınlık hakları çiğnenemez. Türkler yoktur; Türkiyeli kavramı geliştirilmelidir. Karadeniz’de Pontus kurmak ve Fener Rum Patrikhanesi’ni bir Türk Vatikan göstermek paranoyalıktır, buna batı müdahale etmelidir. Tek milleti Anadolu’da oluşturmak hataydı, Türkiye bir mozaiktir, ifadelerine yer verilmektedir. Bu ifadelerin kabul görmesi asla mümkün değildir" dedi.

Türk halkına ihanet olarak gördükleri "Azınlık Hakları ve Kültürel Haklar" raporunu yırtmaya devam edeceklerini kaydeden Karadeniz, "Türk milletine karşı kim saldırı planları yapıyorsa, onlara karşı duracağız ve yırtılması gerekenleri yırtacağız. Bu tür kişilere ve girişimlere asla geçit vermeyeceğiz. Bizi assanız, öldürseniz, yaksanız, mahpuslar verseniz ihanete geçit yok" diye konuştu.

giresun
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2004 Pazartesi 15:02:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?