7
Mayıs
2024
Salı
GİRESUN

Kamu-Sen bordro yaktı

GİRESUN'DA KAMU SEN ÜYELERİNDEN BORDRO YAKMA EYLEMİ

Türkiye Kamu Sen üyeleri basın açıklaması yaparak maaş bordrosu yakma eylemi gerçekleştirdi.

Türkiye Kamu-Sen Giresun İl Temsilcisi Arif Çetinkaya, yaklaşık 20 kadar sendika üyesiyle Atapark'ta yaptığı basın açıklamasında, kamu görevlilerinin maaşlarına gelen zamma tepki gösterdi. 2009 yılda yaşanan ekonomik krizin kamu görevlilerinin belini büktüğünü vurgulayan Çetinkaya, "2010 yılı için kamu görevlilerine yüzde 5 oranında artış öngören irade, ekonomik krizden çıkışın yolunu düşük maaş artışı yoluyla memurlardan keseceği kaynakta bulmuştur" dedi.

Çetinkaya, kamu görevlilerinin maaş bodrolarına baktıklarında gördükleri manzara karşısında kahrolduklarını dile getirerek "Yılın ilk maaşını alan memurlarımız için 2010 yılının ne denli zor olacağı bir kez daha belli olmuştur. Zamlar, vergiler, katkı payları memurlarımızın üzerine kabus gibi çökerken, maaş bordrolarına baktıklarında gördükleri manzara daha korkunçtur. Memurlar, ortalama 36 lira zam karşısın, cebinden çıkacak 60 lira fazladan parayı nasıl temin edeceğini düşünmektedir. Memurlarımız adeta başkalarının yediği yemeğin bedelini ödemeye zorlanmaktadır" diye konuştu.

Maaş bodrolarını yakarak, yapılan zamma tepki gösterdiklerini ifade eden Çetinkaya, şunları kaydetti:

"Bizler memurlar olarak yapılan haksızlıkları, fahiş zamları, yaşam koşulları altında ezilmeyi hatırlatan maaş bordrolarımızı, hak ve adalet için, almadığımız hizmetin, kullanmadığımız kaynağın bedelini ödememek için yakıyoruz. Memurlarımıza bu haksızlığı yapan, tüm kesimlerden ayrı tutarak haklarını gerileten, çalışan ve emekliler için de en düşük maaş artışını reva gören ve memurları kaderiyle baş başa bırakan iktidara hakkımızı haram ediyoruz."

Basın açıklamasının ardından, sendika üyeleri maaş bordrolarını yaktı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2010 Pazartesi 17:09:03
Güncelleme :18 Ocak 2010 Pazartesi 17:12:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?