2
Mayıs
2024
Perşembe
GİRESUN

Kamu-Sen'den iki dil tepkisi

TÜRKİYE KAMU-SEN GİRESUN ŞUBESİ’NDEN İKİ DİL TEPKİSİ

Türkiye Kamu-Sen Giresun İl Temsilciliği Osman Ağa Meydanı’nda düzenledikleri basın açıklamasıyla BDP’nin “İki Dil “ talepleri konusunda tepkilerini gösterdi.

Bir milleti millet yapan, bir arada tutan en önemli değerin dil olduğunu ifade eden Türkiye Kamu-Sen Giresun İl Temsilcisi Ali Kara yaptığı açıklamada

“Bir devleti ve milleti parçalamanın ilk adımı dildir. Çünkü dil bir milleti zararlı etkilerden koruyan şemsiyesidir. Türkçe’miz de Türk Milleti’nin şemsiyesidir. Türkçe; Türküyle, Kürdüyle, Arabı ile kısacası ülkemizin sınırları içerisinde yaşayan tüm vatandaşlarımızı Türk Milleti çatısı altında zararlı akımlardan koruyan bir şemsiyedir. Hiç bir vatandaşımızın kendi aralarında konuştuğu dil ve lehçelerin yasaklanmasından yana değiliz. Ancak eğitim dili ve kamuda kullanılan resmi dil milletimizi bütünleştiren en önemli unsurdur. Başka bir dilde eğitim ve kamuda çok dillilik getirilirse birleştirici şemsiye ortadan kalkmış olacaktır. Böylece milletimiz zararlı etkilere açık hale gelecek ve böylece milletimizi parçalamak isteyen güçler çok önemli bir adım atmış olacaklardır” dedi.

Dilin yanında ayrı bir bayraktan da söz edilmesinin hedeflenen amacı apaçık ortaya koyduğunu da söyleyen Kara “Ayrı bir bayraktan söz etmeleri ve isteme cüreti göstermeleri amaçlarını açıkça belirtmiyor mu?.Amaçlarının özerk Kürdistan olduğunu, iki dil isteklerinin başkaldırı olduğunu söyleyen bu bölücü şer güçleri Türkiye’yi parçalamak istediklerini anlatmak için daha ne söyleyeceklerdir. İki dil demek iki millet, iki bayrak, iki devlet demektir. Alt bir kültürü, milli kültür haline getirmek bir devleti bölerek yıkmanın en pratik yoludur. Bu taleplerin demokrasi ve insan hakları ile alakası yoktur” diye konuştu.

Yapılan basın açıklamasının ardından Türkiye Kamu-Sen üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2011 Perşembe 14:25:02
Güncelleme :6 Ocak 2011 Perşembe 18:30:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?