3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Karadeniz Sahil Yolu'nda heyelan

Giresun'un Espiye İlçesinde Yamaçlardan Düşen Büyük Kaya Parçaları Nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu Ulaşıma Kapandı.

Giresun'un Espiye ilçesinde yamaçlardan düşen büyük kaya parçaları nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu ulaşıma kapandı. İlçeye bağlı Arıdurak Köyü mevkisinde, meydana gelen heyelan nedeniyle yamaçlardan kopan büyük kaya parçaları Karadeniz Sahil Yolu'na düştü.

Kayalar, yoldan geçmekte olan Engin Kıyak yönetimindeki 55 K 0454 plakalı gazete dağıtım kamyonu ile sürücüleri henüz belirlenemeyen 28 K 8208 plakalı kamyonet ve 61 K 7220 plakalı tıra çarptı.

Kayaların yola düşmesi sonucu kamyonda sıkışan sürücü Engin Kıyak sivil savunma, Ulusal Medikal Kurtarma ve Giresun Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarıldı. Kıyak, Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesine kaldırıldı. Yaralının sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. 

Diğer araç sürücüleri yara almadan kurtulurken, Karadeniz Sahil Yolu çift yönlü olarak ulaşıma kapandı. Espiye Kaymakamı Metin Borazan, gazetecilere yaptığı açıklamada, büyük bir doğal afet yaşandığını belirterek, ''Bu afetten 3 araç etkilendi. Can kaybı olmaması bütün tesellimiz'' dedi.

Yolu çift yönlü olarak kapayan büyük kaya parçalarını kaldırmak için sabahın ilk saatlerinde çalışma başlatacaklarını ifade eden Borazan, ''Çoruh EDAŞ Giresun Müessese Müdürlüğünden aydınlatma konusunda yardım istedik. Bu sağlandığı takdirde gece de çalışma başlayabilir. Şu an Giresun-Trabzon arasında ulaşım Armelit servis yolu üzerinden sağlanmaktadır'' dedi

AA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2008 Cumartesi 09:55:05
Güncelleme :8 Mart 2008 Cumartesi 13:06:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?