3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Karadeniz sahil yolunda heyelan

Giresun'un Espiye ilçesi yakınlarında heyelan sonucu bir bölümü kapanan yolda riskin devam etmesi nedeniyle deniz kenarından inşa edilen yeni yol ulaşıma açıldı.

Karayolları yetkilileri, ilçenin Arıdurak köyünde yaklaşık 9 ay önce meydana gelen heyelan sonucu kapanan Karadeniz Sahil Yolu'nda heyelan riskinin devam etmesi üzerine deniz kenarında yol yapım çalışması başlattı. Çalışmaların tamamlanması üzerine deniz kenarında yapılan yeni yol araç trafiğine açıldı.

İlçenin Arıdurak köyü Aktaş mevkisindeki tünel girişinde, 9 Mart 2008'de meydana gelen heyelanda, yamaçtan kopan büyük kayalar Karadeniz Sahil Yolu'na düşmüş, 3 araç hasar görmüş, bir sürücü yaralanmıştı. Heyelan nedeniyle trafiğe kapanan Karadeniz Sahil Yolu'nun deniz tarafındaki şeridi temizlenerek ulaşıma açılmıştı.

Karayolları yetkililerinin ölçüm ve incelemeleri sonucu, yoldaki kayaların kaldırılması halinde heyelan riskinin devam edeceğinin belirlenmesi üzerine, deniz kenarından yeni bir yol yapımına başlanmıştı. Kayaların kaldırılıp kaldırılmayacağına ise daha sonra karar verileceği belirtilmişti.

aa
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 19:26:12
Güncelleme :3 Aralık 2008 Çarşamba 19:31:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?