3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Karadeniz tarımı masada

Karadeniz'de tarım sektöründe yaşanan sorunların tespiti, çözümü ile araştırma ve geliştirme amacıyla düzenlenen bölgesel toplantı başladı.

Tarımsal Araştırma ile Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüklerinin çalışması doğrultusunda 26.'si düzenlenen 2 gün sürecek Tarımsal Araştırma Yayım ve Koordinasyon Toplantısı, Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nde başladı.

Amasya Kastamonu, Sinop, Tokat, Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu ve Samsun illerinden uzmanların katıldığı toplantıda bölgesel sorunlar masaya yatırılacak.

Toplantıda konuşan Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Hasan Özcan, toplantıyla bölgesel koordinasyonun arttığını, uzmanların tarımsal sorunları masaya yatırarak genel bir değerlendirme yaptığını kaydetti.

Tarım sektöründe dünya genelinde sorun yaşandığını, 37 ülkenin açlık sınırında olduğunu ve şuan tehlike sinyallerinin Mısır'da başladığını belirten Özcan, son günlerde sektörde çeşitli spekülasyonların yapıldığını, sorunun enerji tarımına yönenilmesi, küresel ısınma, Çin ve Hindistan'ın tarım alanında refah düzeyine ulaşmasından kaynaklandığını kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2008 Perşembe 16:14:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?