3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Karadeniz'de galeri operasyonu

Ordu, Giresun ve Sinop illerinde eş zamanlı olarak yapılan operasyonlarda çaldıkları otoları başka illerde change(değiştirme) yapan 7 kişilik bir şebeke yakalandı. 

Karadeniz Bölgesi'nde özellikle Amasya, Ordu, Giresun, Samsun ve Trabzon illerinde oto hırsızlığının son dönemde artması ve bu illerden çalınan otoların Ordu, Giresun ve Sinop illerinde change yapmak suretiyle parçalandığını belirleyen Emniyet Genel Müdürlüğü, bu 3 ilde eş zamanlı bir operasyon gerçekleştirdi. 

Ordu'nun Merkez ve Ünye, Giresun'un Piraziz ve Bulancak ile Sinop Merkez ilçelerinde gerçekleştirilen 'Galeri' adlı operasyonda 7 kişi yakalandı. Yakalana şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda bir adet tabanca, 2 adet ruhsatsız tüfek ve bunlara ait fişek, 30 adet trafik tescil belgesi, 4 orijinal plaka, 2 adet oto satış sözleşmesi ve change yapmaya yarayan aletler bulundu. Yakalanan kişilerle birlikte change yapılan 10 adet çalıntı araçta ele geçirildi. 

"Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt üyesi olmak, oto hırsızlığı yapmak, çalıntı otoları change yapmak, hırsızlı malı alıp ve satmak" suçlarından mahkemeye çıkarılan 7 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.
iha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2007 Salı 11:20:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?