3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Karadeniz'de hamsi bereketi

Giresun Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Necipoğlu, Karadeniz'de bugüne kadar bin tona yakın hamsi avının gerçekleştirildiğini tahmin ettiklerini söyledi.

Necipoğlu, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadeniz'de bu sezon palamut avının yok denecek kadar az gerçekleşmesi nedeniyle hamsinin bollaştığını belirtti. Hamsi avının bu sezon erken başladığını vurgulayan Necipoğlu, halen hamsi avının Batı Karadeniz'de sürdürüldüğünü kaydetti. Karadeniz'de bugüne kadar bin tona yakın hamsi avının gerçekleştirildiğini tahmin ettiklerini dile getiren Necipoğlu, "Palamutun olmaması Karadeniz'de hamsi popülasyonunu artırdı. Bu nedenle de Karadeniz'de hamsi avı bir ay önce başladı. Karadeniz'de halen hamsi avı oldukça bol gerçekleşmekte. Bugüne kadar da bin tona yakın hamsi avının gerçekleştiğini tahmin ediyoruz. Bu rakamın havaların soğumasının da etkisiyle daha da artacaktır" dedi.

Balıkçılar olarak bu sezon hamsi avının bol ve bereketli geçeceğini tahmin ettiklerini dile getirerek," Hamsi avında sezon öncesinde işaretler bol bir dönemin yaşanacağını gösteriyor. Havaların daha da soğuması ve denizin daha da sertleşmesiyle hamsi sürüleri Türk karasularına akın etmeye başlayacaktır. Bu da hamsi avının daha da bollaşması anlamına geliyor. Bu durum hem biz balıkçıların, hem de ucuz hamsi yeme fırsatı bulacak olan vatandaşların yüzünü güldürecektir" diye konuştu. Necipoğlu, balıkçıları bol ve bereketli bir sezon yaşanmasını için gündüz hamsi avı yapmamaları konusunda uyardı.

 

iha
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2007 Cuma 14:20:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?