3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Karadeniz'de hamsi katliamı yapılıyor

Giresun Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Necipoğlu, hamsi avına mutlaka bir kota getirilmesi gerektiğini belirterek, "Hamsi bolluğu nedeniyle oldukça fazla hamsi avlanmaktadır. Bir takım günde 100 tona kadar hamsi avlayabiliyor. Bu kadar fazla avlanmanın mutlaka önüne geçilmelidir. Karadeniz'de süren hamsi katliamı durdurulmalıdır" dedi.

Necipoğlu, yaptığı açıklamada, Karadeniz'de Hopa'dan Ereğli'ye kadar olan bölgede hamsi avının bol miktarda gerçekleştirildiğini söyledi. Karadeniz'de hamsi avının erken başladığını hatırlatan Necipoğlu, 2 aya yakın bir zaman zarfında yaklaşık 40 bin ton hamsi avının yapıldığını ifade etti. Karadeniz'de hamsi avının sezon sonuna kadar sürmesi durumunda rekor düzeyde hamsi avının gerçekleşeceğini dile getiren Necipoğlu, "Karadeniz'de bu yıl palamudun yok denecek kadar az oluşu hamsi av sezonunun erken açılmasına neden oldu. Havaların soğuması sonucu hamsi sürüleri Türk karasularına yöneldi ve adeta Karadeniz hamsiyle doldu. Karadeniz'de bu sezon hamsi avı bol geçiyor. Bu bolluğun sezon sonuna kadar sürmesi durumunda, Karadeniz'de rekor düzeyde hamsi avı gerçekleşecek. Hamsinin bol avlanması nedeniyle fiyatları 1 YTL'ye kadar düştü. Bu durum vatandaşların ucuz hamsi yemesine vesile oldu" diye konuştu.

Hamsi avına gündüz yasak getirildiğini kaydeden Necipoğlu, bu uygulamanın yerinde olduğunu ve balıkçıların bu yasağa uyması gerektiğini söyledi. Balıkçılar olarak hamsi avına da mutlaka kota getirilmesini istediklerini vurgulayan Necipoğlu, "Karadeniz'de bol miktarda hamsi avı yapılıyor. Gözlemlerimiz hamsi avının bol miktarda süreceğidir. Hamsi bolluğu nedeniyle oldukça fazla hamsi avlanmaktadır. Bir takım günde 100 tona kadar hamsi avlayabiliyor. Bu kadar fazla avlanmanın mutlaka önüne geçilmelidir. Karadeniz'de süren hamsi katliamı durdurulmalıdır" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2007 Pazartesi 18:01:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?