7
Mayıs
2024
Salı
GİRESUN

Karakış etkisini gösteriyor

YAVUZKEMAL BELDESİ'NDE KAR KALINLIĞI 60 SANTİMETREYE ULAŞTI

Giresun'un Dereli ilçesine bağlı Yavuzkemal Belde Belediye Başkanı Abdullah Önal, beldede son yılların en şiddetli kışının yaşandığını söyledi.

Önal, yaptığı açıklamada, belde ve yöresinde birkaç gündür kar yağışının etkili olduğunu belirtti. Kar kalınlığının belde merkezinde 60 santimetreyi geçtiğine dikkat çeken Önal, yüksek kesimler ile bölgede bulunan yaylalarda ise kar kalınlığının 1,5 metreye ulaştığını ifade etti.

Beldede son yılların en şiddetli kışının yaşandığını dile getiren Önal, "Bu kış döneminde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyretti. Çok etkili bir kış dönemi yaşamadık. Alışık olmadığımız bir kış dönemi geçiriyorduk. Ne var ki, kar birden etkili olmaya başladı. Bugün itibariyle kar kalınlığı belde merkezinde 60 santimetreyi geçti. Yüksek kesimlerde ise karın kalınlığı 1,5 metreyi buldu. Son yılların en şiddetli kışını yaşıyoruz. Hava sıcaklığı geceleri -20 derecelere kadar düştü" dedi.

Önal, belediye olarak karla mücadele çalışmaları yaptıklarını kaydederek, "Kar yağışının hayatı olumsuz yönde etkilememesi için belediye olarak yoğun çaba içerisindeyiz. Belediye olarak kapanan yollarımızı açık tutabilmek için 2 iş makinasıyla çalışmalar yapıyoruz" diye konuştu.

YAVUZKEMAL BELDESİ'NDE KAR KALINLIĞI 60 SANTİMETREYE ULAŞTI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2010 Perşembe 13:38:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?