2
Mayıs
2024
Perşembe
GİRESUN

Karanfil sayımları başladı

GİRESUN’DA 2011 YILI FINDIK REKOLTE TESPİTİ İÇİN KARANFİL SAYIMLARI BAŞLADI

Giresun'da, 2011 ürünü fındık rekolte tespiti için karanfil sayımlarının başladığı bildirildi.

Giresun Tarım İl Müdürlüğü bünyesinde Giresun Ticaret Borsası, Giresun Üniversitesi, Fındık Araştırma Entitüsü, Giresun Ziraat Odası, Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği temsilcilerinin katılımı ile oluşturulan Fındık Rekolte Tespit Komisyonu Giresun’da 13 ilçenin 8’inde karanfil sayımlarını tamamladı.

Tarım İl Müdürü Muhammet Hakyemez, yaptığı açıklamada, “Müdürlük koordinesindeki komisyon tarafından 2011 ürünü fındık karanfil sayımı çalışmalarına 14 Şubat tarihinde başlandı. Şuan Giresun'da fındık tarımı yapılan 13 ilçeden 8'inde sayımların tamamlandı. Komisyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından, 2011 ürünü karanfil sayım sonuçlarını değerlendireceğiz.Ancak şunu ifade etmeliyim ki geçen yıla göre karanfil sayımları daha iyi durumdadır" dedi.

Giresun Ziraat Odası Başkanı Özer Akbaşlı ise rekolte tahmininin birkaç yıl öncesine kadar değişik kurumlar tarafından bağımsız olarak yapıldığını ve bu çalışmaların bir birine çelişkili sonuçlar ortaya çıkardığını hatırlatarak “Geçtiğimiz yıllarda Tarım İl Müdürlüğü bünyesinde fındık rekolte çalışmalarını yürütecek bir komisyon kuruldu. Bu komisyon yaptığı çalışmalarla isabetli sonuçlar ortaya çıkarmaktadır. Dolayısıyla üretici olarak çıkan tahmini sonuçlardan memnunuz. Rekolte tespiti üreticiler için çok önemlidir. Çünkü rekoltenin yaklaşık olarak ne kadar olduğunu bilmek üreticinin fındığının ne kadar edeceğini yaklaşık olarak bilmesi anlamına gelmektedir” diye konuştu.

GİRESUN’DA 2011 YILI FINDIK REKOLTE TESPİTİ İÇİN KARANFİL SAYIMLARI BAŞLADI
GİRESUN’DA 2011 YILI FINDIK REKOLTE TESPİTİ İÇİN KARANFİL SAYIMLARI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2011 Salı 16:17:03
Güncelleme :1 Mart 2011 Salı 18:35:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?