3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Karayalçın, Giresun'da

Sosyal Demokrat Halk Partisi (SHP) Genel Başkanı Murat Karayalçın, solda birleşme çözümlerinde iltihak yerine ittifaktan yana olduklarını söyledi.

3. Fındık Şurası’na katılmak için geldiği Giresun’da partisinin il binasında bir basın toplantısı düzenleyen Karayalçın, Doğu Karadeniz Bölgesi için fındığın büyük önem arz ettiğine dikkat çekti. Karayalçın, Nisan ayında fındık bahçelerinde yaşanan don afetinin verdiği zarar nedeniyle, bölge ekonomisinde adeta yıkım yaşandığını belirtti.

Yeni Türkiye Partisi (YTP) ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) arasında süren birleşme görüşmelerine destek verdiğini ifade eden Karayalçın, "Ancak YTP ile CHP bir çatı altında birleşmemekte. Bunun adını YTP’nin, CHP’ye iltihak etmesi, başka bir değişle de CHP’nin, YTP’yi ilhak etmesi olarak değiştirmek gerekmektedir" dedi.

Solda birleşme çözümlerinde iltihak yerine ittifaktan yana olduklarını kaydeden SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, "Birbirine benzeyen siyasi partilerin bir çatı altında toplanması, birliktelik oluşturması gerekmektedir. İltihaktan değil, ittifaktan yanayız. Ama sol partilerin ittifaklarının sağlanabilmesi için de SHP’nin solun en güçlü partisi durumuna gelmesi gerekiyor. Çünkü SHP, tüzüğü ve programı ile sol partilerden çok ciddi, çok temel farklılıkları taşıyan bir parti durumundadır" diye konuştu.

GİRESUN (İHA) -
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2004 Pazar 13:18:54
Güncelleme :10 Ekim 2004 Pazar 13:21:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?