3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Karla mücadele pahalı

Giresun İl Genel Meclisi Başkanı Fikret Karahasan, karla mücadele çalışmaları için bugüne kadar bir milyon 500 bin YTL’lik harcama yapıldığını söyledi.


Karahasan, yaptığı açıklamada, Giresun’da son yılların en şiddetli kış döneminin yaşandığına dikkat çekti.

Halen Giresun’da 219 köy yolunun ulaşıma kapalı durumda olduğunu kaydeden Karahasan, bu köy yollarının ulaşıma açılması için 51 ayrı ekiple çalışmaların sürdürüldüğünü vurguladı.


Karla mücadele çalışmaları için bugüne kadar bir milyon 500 bin YTL’lik harcama yapıldığını dile getiren Karahasan,”Giresun ve yöresinde son yılların en şiddetli kış dönemi yaşanıyor. Yüksek kesimlerde kar kalınlığı bazı bölgelerde bir, bazı bölgelerde de 2 metreye ulaşmış durumda. Bu da karla mücadelenin yürütülmesi çalışmalarının güçlükle ilerlemesine neden oluyor. Bu kış döneminde karla mücadele çalışmalarında bugüne kadar bir milyon 500 bin YTL harcandı. Geçen yıllara oranla çalışmalarda kullanılan kaynak miktarında yüzde 300’lere varan artış yaşandı. Kış dönemi henüz bitmiş değil. Bu nedenle mücadelede kullanılan kaynak miktarının 2 milyon YTL’yi geçeceğini tahmin ediyoruz” dedi.


Karahasan, son günlerde yolları kar nedeniyle kapalı olan köylerden çok sayıda sahte ihbarların geldiğine dikkat çekerek, “Köy yollarının açılması için vatandaşlarımız başta hastalık bahanesi olmak üzere sahte ihbar yoluna başvuruyorlar. Biz sahte yada gerçek olup olmadığına bakmaksızın tüm ihbarları değerlendiriyoruz. Genelde bu ihbarlar sahte çıkıyor. Vatandaşlarımızdan bu tür hileli durumlara başvurmalarını istemiyoruz. Çünkü gerçekten ihtiyacı olan insanlara yardım ulaştıramamış oluruz” diye konuştu.


İl Özel İdaresi’nin makine parkının güçlendirilmesi için de çalışma başlattıklarını ifade eden Karahasan, şöyle konuştu:


“Makine parkımızda bulunan araçların büyük çoğunluğu ekonomik ömrünü tamamlamış durumda. Bu da karla mücadele çalışmaları başta olmak üzere görevlerin yerine getirilmesinde sıkıntılara neden oluyor. İl Genel Meclisi’nde aldığımız karar doğrultusunda İl Özel İdaresi’nin makine parkını yenileyeceğiz. 17 yeni araç alımı için çalışma başlattık.”

iha
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2008 Cuma 16:27:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?