3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Katı atık büyük sorun

Giresun Belediye Başkanı Hurşit Yüksel, katı atık sorununun çözümü için üstün gayret gösterdiklerini ancak Giresun halkının tepkilerinin sorunun çözümünü engellediğini savundu.


Yüksel, yaptığı açıklamada, Giresun'da en önemli sorunların başında katı atık sorununun geldiğine dikkat çekti. Kendi dönemi öncesinde görev yapan belediye başkanlarının katı atık sorununun çözümü noktasında çok ciddi çalışmalar yapmadığını iddia eden Yüksel, kendisinin meselenin ortadan kaldırılması için 4,5 yıldır büyük çabalar sarfettiğini belirtti. Giresun Belediyesi olarak daha önce Keşap ilçesinde bulunan Armelit ve merkeze bağlı Karaali köyünde katı atık bertaraf tesisi yapımları için çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Yüksel, "Ancak bu bölgelerde halkın tepkileri nedeniyle sorunu çözüme kavuşturacak tesisin yapımları gerçekleştirilemedi. Dolayısıyla da sorun çözüme kavuşturulamadı" dedi.


Bugün bazı yerel gazetelerde belediye tarafından Boğacık Vadisi'ne katı atık bertaraf tesisinin yapılacağını öne süren ve halkın tepkilerini içeren haberlerin yer aldığını dile getiren Yüksel, sorunun çözümüne yönelik yapılan çalışmalara Giresun halkının tepkisini anlayamadıklarını kaydetti.


Yüksel, katı atık sorununun çözümü için üstün gayret gösterdiklerini ancak Giresun halkının tepkilerinin sorunun çözümünü engellediğini belirterek şunları söyledi:
“Giresun Belediyesi olarak aktı atık sorunun çözümü için üstün gayret gösteriyoruz. Ancak bu çabalarımız halkımızın tepkileri sonucu bugüne kadar çözüme kavuşturulamadı. Biz halkımızdan katı atık sorunu için destek bekliyoruz. Bize tepki gösterenler alternatif yer göstersinler, oraya tesisi yapalım. Bu sorun karşı çıkmakla çözümlenmez."

iha
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 18:11:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Abdullah KAPLAN IP: 88.232.118.xxx Tarih : 1.12.2008 22:13:17

Doğu Karadeniz bölgesi ve Giresun doğası ile sade huzur verici oksijen bankası havası ile cennet köşelerindendir. Allah dünya iken insanları cenneti görsün diye Doğu Karadeniz bölgesini ve Giresun u yaratıştır.Fakat insanlar bu cennet güzellikleri ilgisizlik bilgisiz davranışlarından dolayı çöplük alanlarına çeviriyorlar.Ben Giresun Keşap Yivdinçik Köyündenim.Giresun a her geliş gidişimde bu kadar güzel sahilde bir abide gibi durun o güzel Giresun adasını karşısında bu çöplüğün ne işi var. Hala anlamış değilim.Buradan benim Sayın Belediye Başkanlarına bir önerim var.Gelin bir proje geliştirin bu katı artık depolama ve geri dönüş tesislerini Kuş konmaz kervan geçmez Yivdinçik Köyünün Tuzlak tepesine yapınız.Neden mi Yivdinçik köyü büyük göçler vermiş.Köy nedede ise boşalmak üzere Giresun sahilini kirli gösteren çöpler Yivdinçik Köyüne belki havat verebilir.Çünkü buraya katı artık geridönüşün tesisleri yapılınca köye gerek araçlar gerek ise personel istidamı sağlaması açısında köye canlılık gelecektır. Çöp kokuları poyraz karayel rüzgarları ile dağlara taşlara dağılarak kötü kokularda oluşmayacaktır.Gelin sizler benim bu önerini bir düşünün pir düşünün Giresun sahilinden bu çöplüğü kaldırın Giresun da tekrar başkanlığı garantileyiniz.Yeni başkanlık bu çöplükten geçer. Bu proje ile hem Giresun güzel sahili bu çöplükten kurtulur Yivdinçik Köyüde bu çöp sayesinde yeni hayata canlılığa kavuşur. Yivdinçik Köyünün tepelerinde balta girmemiş ormanlar ve vadiler bu çöpleri saklıyacak derecede büyüktür Ve Yivdinçik Köyü bu çöp sayesinde Giresun un Parisi olur. Gelin bu projeyi hayata geçirin.Fındığa gerekli değeri vermiyerek gerek fındığı gerek isr fındık üreticisini "fıdık" etiniz.Çöpleri bari "Kurtarın" fıdık etmeyiniz. Herkes çöpüne çöplüğüne sahip çıksın. Saygılar.