3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Katı atık tesisi kafa karıştırdı

Türkiye Çevre Koruma ve Yeşillendirme Kurumu (TÜRKÇEK) Giresun Şube Başkanı Hakan Adanır, çevreye zarar verme ihtimali ortaya çıktığında Bulancak'ta yapılması planlanan Katı Atık Tesisi'ni engellemek için mücadele edeceklerini söyledi. 

Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Hakan Adanır, Giresun'un Bulancak İlçesi'nde kurulması planlanan Katı Atık Paketleme Tesisi'nin çevreye zararı olup olmayacağı konusunda şu an için net bulgulara sahip olmadıklarını kaydetti. Adanır, tesisle ilgili gelecek hafta içerisinde Bulancak İlçesi'nde çevre örgütleri ve katı atık uzmanlarının katılımıyla bir toplantı gerçekleştirerek konuyu detaylı olarak inceleyeceklerini dile getirdi. 

Bulancak İlçesi'nde yapılması planlanan tesisin, Giresun'da katı atık sorununun çözüme kavuşturulması yönünde atılan önemli bir adım olduğuna dikkat çeken Adanır, "Ancak planlanan tesisten sadece Giresun ve Bulancak belediyeleri yararlanacak. Bu durum Giresun'da katı atık sorununun çözüme kavuşturulması için yeterli olmayacak" dedi. 

Çevreye zarar verecek sonuçların ortaya çıkması durumunda Katı Atık Paketleme Tesisi'ni engellemek için mücadele edeceklerini ifade eden Adanır, "Bulancak İlçesi'nde yapılması planlanan tesisin zararlı veya zararsız olduğu yönünde henüz bir fikre sahip değiliz. Her şey inceleme ve araştırmalardan sonra ortaya çıkacak. Bu konuda da önümüzdeki hafta içerisinde çevre örgütlerinin ve katı atıklar konusunda uzmanların yanı sıra Bulancak İlçesi'nde yöre halkının da katılımıyla toplantı düzenleyerek, incelemeler yapacağız. Konuyu iyice inceledikten sonra kesin bir fikre sahip olacağız. Ama şunu belirtmek isterim ki; tesis düzenli depolama alanı değil, bir yatırım, bir sanayi tesisi olacak. Sanayilerin de önlenebilir kirlilikleri vardır. Tesisin yapımı durumunda da kirliliklerin önlenebilmesi için mücadele edeceğiz. Daha önce bu tür tesisleri inceledik. Her ne kadar doğaya çok fazla zararı olduğu gözükmese de uzmanlarla iyice inceledikten sonra kesin bir karara sahip olacağız. Eğer çevreye zarar verecek sonuçlar ortaya çıkarsa Katı Atık Paketleme Tesisi'ni engellemek için mücadele ederiz" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2007 Salı 11:01:40
Güncelleme :31 Ocak 2007 Çarşamba 10:33:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?